Beleefbus laat Kerkrade weer op z‘n best zien

Ook deze zomer rijdt de Beleefbus Kerkrade weer langs de vele toeristische trekkers en bezienswaardigheden die de stad rijk is. Van 1 juli tot en met 28 oktober 2018 kunnen bezoekers iedere woensdag en zondag de mooiste plekjes van de stad bewonderen tijdens de 2,5 uur durende rondrit mét gids. Zo komen toeristen en inwoners uit de regio alles te weten over het Kerkrade van vroeger en nu.

Toeristische pareltjes

“De Beleefbus Kerkrade gaat al weer zijn derde seizoen in. Na de vele positieve reacties van de afgelopen twee jaar, zetten we ook deze zomer dit geweldige promotiemiddel in om alle toeristische pareltjes die onze stad rijk is te verbinden. De Beleefbus is rondom geheel beplakt met mooie plaatjes van Kerkrade. Ook rolstoelgebruikers kunnen meerijden. Tijdens de rondrit kunnen bezoekers de verrassende natuur van de Anstelvallei en het Wormdal bewonderen. En uiteraard komt de bus langs trekkers als GaiaZOO, Museumplein Limburg en LeisureDome en langs bezienswaardigheden als Schacht Nulland en Kasteel Erenstein. Kortom, onze Beleefbus laat Kerkrade weer op z‘n best zien!”, aldus wethouder Tim Weijers (Toerisme en Marketing).

 

 

Opstapplaatsen en tickets

Van 1 juli tot en met 28 oktober a.s. vertrekt de Beleefbus iedere woensdag en zondag om 13.00 uur vanaf de Rodaboulevard (opstapplaats nabij Decathlon). Om 13.15 uur kunnen bezoekers eveneens instappen bij de Rodahal in Kerkrade-Centrum. De halteplaatsen worden duidelijk aangegeven met een speciaal ‘Beleefbus Kerkrade’ bord. De ritprijs voor volwassenen bedraagt slechts drie euro per persoon en voor kinderen is de prijs één euro. Tickets zijn verkrijgbaar via de website. Ook in de bus zijn tickets te koop, maar hier geldt wel: vol is vol! Tickets voor rolstoelgebruikers zijn overigens alleen online te koop, dus niet in de bus. Helaas is de Beleefbus niet toegankelijk voor gebruikers van een scootmobiel.

 

 

Veel extra’s

Tijdens de rondrit stappen de passagiers twee keer uit om onder leiding van de gids een kijkje te nemen bij een bezienswaardigheid. De uitstaplocaties wisselen per rondrit en zijn te vinden op de website. Ook ontvangen de bezoekers de folder “Leuke uitjes in Kerkrade”, waarin alle toeristische pareltjes nog eens op een rij staan. Daarnaast maken zij tijdens iedere rondrit kans op een leuke prijs, zoals vrijkaarten voor één van de attracties in Kerkrade.

Enthousiaste medewerking

De Beleefbus is een initiatief van de gemeente Kerkrade, maar zou niet mogelijk zijn zonder de enthousiaste medewerking van verschillende partners, zoals toeristische attracties in Kerkrade, diverse vrijwilligers (gidsen), VVV Zuid-Limburg en de firma Lindetours.

Winactie

Voor meer inspiratie kunnen geïnteresseerden ook een kijkje nemen op de Facebook-pagina van de Beleefbus Kerkrade. Binnenkort start op Facebook een winactie voor gratis tickets!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.