Aan de slag met machines in de Familiewerkplaats van NEMO

Van 7 juli t/m 2 september 2018 zet NEMO Science Museum machines in de spotlights. In de Familiewerkplaats van het museum experimenteren jong en oud met de krachten en mogelijkheden van machines. “Machines zijn niet meer weg te denken; ze maken ons leven een stuk makkelijker. Het blijft fascinerend om te zien hoe met een kleine handeling, alles in beweging wordt gezet”, aldus Michiel Buchel, directeur van NEMO.

Onderzoek in de Familiewerkplaats hoe je met een machine iets zwaars kunt optillen, ontwerp een apparaat dat een klusje voor je doet en ontdek hoe je met een tekenmachine van tandwielen toffe kunstwerken maakt. In het midden van de Familiewerkplaats staat een reusachtige installatie van de Staalslagerij met vele stoere, bewegende machines.

 

Lees ook dit artikel: Agenda NEMO Science Museum

 

De Familiewerkplaats is de grote editie van de populaire Werkplaats op de tweede verdieping van het museum. In de Familiewerkplaats gaan bezoekers aan de slag met verschillende workshops en experimenten waarbij samenwerking en een onderzoekende houding worden gestimuleerd. Uit onderzoek blijkt dat een museumbezoek door alle gezinsleden als waardevoller wordt ervaren als iedereen betrokken is en er wordt samengewerkt.

Praktische informatie

Deze zomer kun je deelnemen aan de workshops ‘Ontwerp een grijparm’, ‘Gebruik de kracht van katrollen’ en ‘Teken met een tandwielmachine’. De Familiewerkplaats is van 7 juli t/m 2 september 2018 dagelijks van 11.00 – 17.00 uur geopend, gratis toegang met je NEMO entreekaartje.

NEMO Zomerdak

Ook kunnen bezoekers de hele zomer vanaf het dak van NEMO éxtra lang genieten van het fantastische uitzicht over Amsterdam én van de gratis tentoonstelling Energetica. Van 23 juni t/m 2 september 2018 is het dak van NEMO Science Museum dagelijks tot 21.00 uur open. Onze buren van het Conservatorium van Amsterdam zorgen iedere donderdagavond voor live muziek op het dak. Het dak is voor iedereen gratis toegankelijk via de traptreden vanaf de straat of via de lift in de entreehal van NEMO.

 

 

Voor thuis heeft NEMO Science Museum ook volop activiteiten. Via de website zijn allemaal proefjes, experimenten, weetjes en testjes te vinden om thuis mee aan de slag te gaan. Ontdek deze zomer thuis de wereld om je heen!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.