Natuur in Noord-Peru; ontdek de mogelijkheden van Tumbes

De bekendste natuurreservaten van Peru mogen dan misschien in het zuiden van het land liggen, ook het uiterste noorden van Peru heeft een aantal natuurlijke schatten die aandacht verdienen. De noordkust van Peru biedt namelijk legio aan bijzondere stranden en natuurreservaten. Wij zetten een paar van de beste plekken in de Noord-Peruaanse regio Tumbes op een rij.

Vanaf Lima vlieg je in een uur en vijftig minuten naar Tumbes, de hoofdstad van de gelijknamige regio aan de kust van Peru. Tumbes grenst aan Ecuador en is dé plek voor verse vis, moerasachtige mangrove-wouden en een aantal dagen relaxen op het strand.

 

 

Stranden van Tumbes

Voor zonnige zandstranden en een aangenaam warme temperatuur zijn de stranden van Tumbes zeer geschikt. Zorritos, op 30 minuten rijden van Tumbes, is misschien wel het strand in de Tumbes regio met het fijnste zand en goede zeetemperatuur (rond de 26 graden). Behalve palmboomstranden en golven waar het hart van menig surfer sneller van klopt, is de boulevard van Zorritos een heerlijke plek om overheen te struinen. Verlaat Zorrito niet zonder één van de vele visgerechten te proeven of er zelf één te vangen.

 

 

Nog iets verder naar het zuiden ligt Punta Sal, een strand voor wie zoekt naar een echte relax vakantie. Je kunt hier goed duiken en tussen juli en oktober zijn er expedities om walvissen te spotten.

Ongeveer veertien kilometer van Tumbes vind je het vissersdorp Puerto Pizarro. In plaats van een kustwoestijn, zoals een groot deel van Peru heeft, vind je hier bijzondere mangrovegebieden. Puerto Pizarro is perfect om te windsurfen en te kajakken. Huur vanaf dit strand een boot om meer van de mangrove te ontdekken, inclusief de bedreigde Tumbes krokodillen, welke tot wel vijf meter lang kunnen worden.

Ontdek de mangroven van Tumbes: Manglares de Tumbes

Dit natuurreservaat is vernoemd naar de mangrove, de bomen die hier het meest voorkomen. Niet alleen de flora is hier zeer bijzonder, ook de exotische dieren die hier voorkomen zijn een reden om dit reservaat te bezoeken. Wie vogels zoekt, kan het hart ophalen op het “Vogel Eiland”; Isla de los Pajaros, waar meer dan 120 vogelsoorten te vinden zijn. Zoek een boswachter op bij het bezoekerscentrum El Algarrobo, mocht je meer de kern van het reservaat willen bezoeken.

Een culinaire tip wanneer je dit gebied bezoekt: een ceviche uit de mangrove met coquilles; niet alleen dé specialiteit van Noord-Peru, maar het schijnt ook lustopwekkende eigenschappen te hebben.

Tropische wouden en heuvels

Voor wie de mangrove niet ziet zitten, zijn er de ‘Cerros de Amotape’ of de heuvels van Amotape. Dit gebied is zeer divers en heeft een gedeelte tropisch regenwoud en ligt voor een deel ook in de Andes. Voor geweldige hikes zijn er meerdere paden beschikbaar om dit deel van Tumbes te ontdekken. Slechts een uur en twintig minuten rijden en je ziet weer een heel ander deel van Peru.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.