Spot deze zomer The North Face® op grote hoogte in Nederland

Kamperen op honderd meter hoogte, onder of op het dek van de Rotterdamse Euromast. Op 7 juli 2018 tijdens Camp the Night 2018, het grootste microcampingfestival van Nederland, gaan zestien avonturiers het avontuur aan. Deelnemers zonder hoogtevrees slapen dan op grote hoogte in drie The North Face®-expeditietenten, die onderaan het dek op honderd meter hoogte zijn opgehangen. De rest kampeert op het dek van de Euromast in zes expeditietenten en een vierpersoons Dome-tent. En dat is niet iets wat je elke dag doet. Maar het motto van The North Face® is dan ook: ‘Never Stop Exploring’.

Met die gedachte sponsort The North Face® ook de tenten op de speciale camping op het dak van de A’DAM Toren. Tijdens de langste nacht op 21 juni 2018 kamperen daar tien durfals op grote hoogte met uitzicht over Amsterdam en omgeving. Dit is de kick-off van het ROEF-weekend met het jaarlijkse Rooftop Festival, Rooftop Symposium en de Rooftop Expedities op 22 en 23 juni 2018. De overnachting is inclusief diner en ontbijt, een yogales in de ochtend en een akoestisch optreden door een van de talenten van A’DAM Music School.

 

 

Negentien dagen kamperen op twaalfhonderd meter

Om de Euromast-kampeerders voor te bereiden op de nacht, is bergbeklimmer Siebe Vanhee namens The North Face aanwezig. Na negentien dagen klimmen en kamperen op de Torres del Paine in Chile weet hij als geen ander hoe het is om op grote hoogte in een expeditietent te slapen. Dit is ook vastgelegd in zijn film Notes From the Wall die de atleet aan de deelnemers toont. Verder geeft Vanhee een lezing over zijn avonturen en zal de documentaire Valley Uprising te zien zijn. Na het ontbijt komen de avonturiers weer met beide benen op de grond door te abseilen van de Euromast.

 

 

De Rooftop Camping is georganiseerd door ROEF, Campspace en A’DAM Toren. Camp the Night 2018 is een initiatief van kampeerstartup Campspace in samenwerking met buitenwinkel Bever.

De plekken in de tenten op de Euromast en op de Rooftoop Camping zijn helaas al bezet. Maar andere avonturiers maken wel kans op een spannend nacht in één van de bergbeklimmerstenten die onderaan het dek van de Euromast hangen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.