Laat er geen gras over groeien: ga naakt kamperen

Zaterdag 5 mei was het zover: de Internationale dag van het naakt tuinieren. Het was alweer de negende editie van deze dag die voor het eerst in 2005 werd georganiseerd door de Amerikaanse nudismeorganisatie Body Freedom Collaborative. Volgens de organisatie is naakt tuinieren een gezonde bezigheid en daar kan France 4 Naturisme over mee praten!

Het kan bijdragen aan een positief zelfbeeld. Heb je de na deze dag de smaak te pakken? Dan is het tijd voor de volgende stap: naakt kamperen. France 4 Naturisme, aanbieder van naturistische vakanties in Frankrijk, organiseert meerdere activiteiten waarbij je lekker buiten in de natuur bezig bent zonder kleren te dragen. Geef jezelf bloot en wordt één met de natuur.

Waarom naakt?

Bijna twee miljoen Nederlanders recreëren regelmatig in hun Adam of Evakostuum. 30% doet dat alleen thuis, 64% gaat naar het naaktstrand en een vijfde hiervan ziet naturisme als een way-of-life. De grootste reden voor veel mensen om naakt de natuur in te gaan is om één te worden met de natuur. Naturistencampings, zoals die van France 4 Naturisme, zijn dan ook vaak gevestigd middenin natuurgebieden. Outfitkeuzestress en kledingstukken die op de grond vallen in douches zijn ook zaken waar men zich geen zorgen meer over hoeft te maken. Naakt zijn zorgt voor gemak!

 

 

Duurzame activiteiten

Bij de verschillende naturistencampings van France 4 Naturisme wordt er intensief rekening gehouden met natuur en milieu. Niet alleen door bijvoorbeeld duurzame producten te gebruiken, maar ook door de gasten mee te laten denken en doen. Zo kun je bijvoorbeeld een workshop over duurzame ontwikkeling volgen in Domaine de Bélézy, carpoolen bij Riva Bella en zo de CO2 uitstoot beperken en het eiland Corsica te beschermen, of help tijdens een wandeling het strand van Arnaoutchot schoon te maken.

Sport & Wellness

Natuurlijk is tijdens je vakantie in Frankrijk ook genoeg ruimte voor ontspanning. In het vakantiedorp Euronat kun je onder andere yogalessen volgen middenin de natuur of genieten van Thalassotherapie om ultiem tot rust te komen. Liever wat meer actie? Je kunt er ook paardrijden op het strand, surfen, tennissen, boogschieten, schilderen en nog veel meer… Bij Domaine de La Sablière, kun je naakt zwemmen in een van de drie panoramische zwembaden of een wandeling maken over het privéstrand en in Sérignan Nature geniet je van de romeinse XL buiten Spa in een tuin met olijfbomen en cipressen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.