WK in het berglandschap van Tirol belooft een uitdagende strijd met pittige beklimmingen en afdalingen

Van 22 tot en met 30 september staat Tirol in het teken van het UCI WK WegWielrennen 2018 en strijden de vrouwen en mannen om het wereldkampioenschap in 12 verschillende races. De finish van iedere race is in het centrum van Innsbruck, het startpunt wisselt. Het alpenlandschap van Tirol is niet alleen geschikt voor de profwielrenners, maar biedt ook de (amateur) wielrenner een veelheid aan wielerroutes voor allerlei niveaus. Wie houdt van een uitdaging, vindt onder de noemer ‘Great Rides’ tien geselecteerde wielrentochten die door experts, waaronder wielerprof Thomas Rohregger, zijn geselecteerd. Zij vormen een mooi voorproefje op hetgeen de prof te wachten staat.

Op zondag 23 september starten de vrouwen in het Ötztal met de ploegentijdrit over 54,5 kilometer. De laatste race van het toernooi is de wegwedstrijd voor mannen over 252,9 km met maar liefst 4.670 hoogtemeters. Deze start in Kufstein en finisht, evenals alle andere WK-races, in het centrum van Innsbruck. De individuele tijdrit voor de mannen op 26 september begint in Alpbachtal Seenland, terwijl een dag eerder de vrouwen voor de tijdrit in Hall-Wattens aan de start verschijnen. Elke race begint in een van de vier startplaatsen: Ötztal – Area 47, Hall-Wattens – Swarovski Kristallwelten, Alpbachtal-Seenland – Rattenberg en als vierde de vestingstad Kufstein. De kaartverkoop voor de wedstrijden is inmiddels gestart. Daarnaast zijn er speciale arrangementen samengesteld voor toeschouwers en fans om hun favorieten te ondersteunen.

 

 

Great Rides: een selectie van 10 uitdagende wielertochten

Tirol is een eldorado voor wielrenners. Met een afwisselend landschap, van hooggebergte tot lange brede dalen, kan eenieder het fietsen zo zwaar en uitdagend maken, als hij of zij wil. Zo vind je er de hoogste pas van Oostenrijk, de steilste beklimming van het land en uitdagende afdalingen.
In samenwerking met het Tirol Cycling team en Oostenrijkse renners is een selectie van 10 wielrentochten gemaakt.

 

 

De tien Great Rides op een rij:

Bannwaldsee ronde (95 km, 1.090 hoogtemeters, maximale stijging 10%)
Kaunertaler Gletscherstrasse (77 km, 2.260 hoogtemeters, maximale stijging 18%)
Ötztaler Gletscherstrasse (31 km, 1.550 hoogtemeters, maximale stijging 16%)
Innsbruck-Kühtai (110 km, 1.720 hoogtemeters, maximale stijging 18%)
Olympia-Express (172 km, 2.800 hoogtemeters, maximale stijging 16%)
Zillertaler Höhenstrasse (34 km, 1.590 hoogtemeters, maximale stijging 20%)
Giro Region 31: Rattenberg ronde (117 km, 2.500 hoogtemeters, maximale stijging 18%)
Chiemgau-ronde via Wildbichl (127 km, 1.350 hoogtemeters, maximale 14%)
Kitzbüheler Horn (21 km, 990 hoogtemeters, maximale stijging 22%)
Lienzer Dolomiten ronde (122 km, 2.300 hoogtemeters, maximale stijging 17%)

Wielerevenementen voor profs en amateurs

Naast het WK Wielrennen heeft Tirol door het seizoen heen tal van wielerrondes voor profrenners en amateurfietsers. Op de kalender staan onder meer de Kufsteiner wielrenmarathon (8 en 9 september), op 1 juli de Rad Marathon Tannheimertal met 3 afstanden (85, 130 en 220 km) en op 2 september de zware Ötztaler Wielermarathon met een lengte van 238 km, 5.500 hoogtemeters en stijgingspercentages tot 18%.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.