‘Knuffelbeer wordt grizzlybeer in de arena’

Schinveld heeft een sterk staaltje in petto. De finale van het Nederlands Kampioenschap Sterkste Man vindt namelijk plaats op de Bleekplaats. Het marktplein zal op zaterdag 30 juni in een heuse wedstrijdarena veranderen. Alex Moonen en Enzo Tauro, de huidige twee sterkste mannen van Nederland (èn beide afkomstig uit Schinveld) verdedigen die dag hun titel.

De uitzendingen van het spektakel worden landelijk, via RTL7, uitgezonden. Ondernemersvereniging BCO koppelt dit gebeuren aan hun jaarlijkse ZoeëmerFlestival en maakt er zo een tweedaags festijn van. Zondag 1 juli is de traditionele familiedag met een grote straatmarkt, een nostalgische kermis en natuurlijk de flessenpost in de Rode Beek. Daarnaast eten, drinken, kinderanimatie en optredens van lokale artiesten. Alles is gratis toegankelijk.

 

 

Moonen, drievoudig Nederlands kampioen Strongman, bezocht afgelopen maanden diverse basisscholen om zijn sport bij kinderen in de belangstelling te brengen. Als titelhouder promoot hij de sport wereldwijd, maar het is ook belangrijk dit lokaal en bij de jeugd te doen. De leerlingen vroegen de krachtpatser het hemd van het lijf. Vragen als ‘Wat was je grootste blunder?’ en ‘Wat zou je nog graag eens willen doen?’ werden uitgebreid en eerlijk beantwoord. Vliegtuigtrekken zou Alex graag nog eens doen in plaats van altijd maar die vrachtwagens. Helaas is dit echter niet in elk land toegestaan. En zijn grootste blunder? Dat was om een onderdeel volledig over te slaan vanwege een schouderblessure. Alleen een poging was al één punt waard geweest. De helft van dat ene puntje kostte hem destijds de overwinning van het toernooi.

 

 

Techniek, conditie en wedstrijdelement

Wat vindt Alex zo mooi aan deze bijzondere sport? ‘Het gaat om conditie en techniek. De combinatie van die twee, samen met het wedstrijdelement maakt het voor mij dé sport.’ Alex kwam bij toeval in deze sport terecht. ‘Mijn vriend, de sportschoolhouder waar ik altijd trainde, wilde zijn bedrijf op een leuke manier promoten en dacht daarbij aan een strongman toernooi. Ik dacht meteen: dat zijn van die lompe, sterke kerels. Das niks voor mij. Maar mijn vriend ze: Hmmm…Alex jij bent er net zo één!’ Na die kennismaking was de krachtpatser meteen verkocht. ‘Weet je, eigenlijk zijn we gewoon knuffelberen, pas in de wedstrijdarena worden we grizzlyberen.’

Gewoon ‘papa en meester Alex’

Een van de leerlingen wilde weten hoe het is om beroemd te zijn. ‘Ik voel me helemaal niet beroemd. Ik ben gewoon papa en meester Alex.’ Met dit laatste doelt Moonen op zijn fulltime baan als aardrijkskundeleraar aan het Connect College in Echt. ‘Ik vind het wel super en een hele eer voor Schinveld en de Strongman sport dat het NK Sterkste man dit jaar in ons dorp plaatsvindt!’ Volg de facebookpagina van het evenement voor de laatste nieuwtjes!

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.