‘Battleground in eigen dorp’ voor sterkste man van 2018

Alex Moonen noemt het een ‘mooi gebaar voor een sportman’ dat gemeente Onderbanken haar medewerking heeft toegezegd aan het plan van ondernemersvereniging BCO om de finale van het strongman-toernooi in 2018 naar Schinveld te halen. .

De donderdag voor kerst werd de komst van het spektakel bekrachtigd door het tekenen van een samenwerkingscontract tussen Businessclub Onderbanken en de organisatie van het NK Sterkste man, vertegenwoordigd door Resi Haagmans en Marcel Mostert, op het gemeentehuis van Onderbanken.

Jerommekes

Naar aanleiding van een krantenartikel eind september, waarin werd gesuggereerd dat Schinveld wel erg weinig aandacht schenkt aan ‘de 2 Jerommekes’ uit hun dorp, kwam de plaatselijke ondernemersvereniging op het idee hun jaarlijkse zomerevenement te koppelen aan deze krachtpatsers. Mostert was meteen voorstander: ‘Wij zijn elk jaar weer op zoek naar locaties voor de voorrondes en de finale. Schinveld past prima in het plaatje, zeker door het feit dat de huidige kampioenen hier wonen. Het is een prachtige bonus die het toernooi net dat beetje extra geeft!’

 

 

Subsidie en sponsoring hard nodig

Het tweedaagse festijn is gepland op 30 juni en 1 juli, waarbij de zaterdag vooral in het teken staat van de finale van de Sterkste man van Nederland. ‘We bouwen een wedstrijdarena op de Bleekplaats met tribunes rondom, die plaats bieden aan circa 1000 man publiek. Hoe leuk zou het zijn om de wedstrijd onderdelen een streekgebonden touch te geven.

 

 

Denk aan het tillen van gevulde Alfa bierkratten of potten Canisius stroop van een paar honderd kilo!’ De ideeën blijven stromen bij Haagmans. Ook Moniek Daniels van VVV-Zuid Limburg is enthousiast: ‘Het is een geweldig bovenregionaal initiatief. Vanuit de VVV dragen we graag ons steentje bij door een deel van de promotie voor rekening te nemen.’ Dat is hard nodig, want een dergelijk evenement loopt flink in de papieren. Naast de toegekende subsidiegelden zullen sponsorgelden hard nodig zijn.

Motivatie

Wethouder Rens Evers licht de motivatie vanuit de gemeente toe: ‘Het past perfect in onze doelstelling om, in nauwe samenwerking met BCO, een nieuw en structureel dorpsevenement op te zetten als vervanging van de jaarlijkse kermis, die helaas niet meer levensvatbaar bleek. Voor dit doel is een budget van 50.000 euro ter beschikking gesteld.’ Dit budget moet echter over meerdere jaren worden uitgespreid en gaat deels ook naar de andere kernen van Onderbanken. Daarom wordt het evenement breder getrokken in aanloop naar fusiegemeente Beekdaelen, die intussen al 5200 euro subsidie heeft toegekend voor dit sterk staaltje Schinveld.

Sterkste school en vereniging van Beekdaelen

Zondag 1 juli zal, naast de traditionele flessenpost in de Rode Beek, vooral in het teken staan van de wedstrijden sterkste school en sterkste vereniging van Beekdaelen. Niemand minder dan nationaal kampioen Alex Moonen zal de organisatie hiervan mede voor rekening nemen. ‘Ik vind het geweldig dat er op deze manier aandacht wordt gegeven aan onze prachtige sport, waarin alle facetten van het menselijk kunnen zitten. Het is topsport die wij helaas nog onder zeer amateuristische voorwaarden moeten uitoefenen.’ Daar mee doelt de krachtpatser op het feit dat hij naast zijn sport nog fulltime werkt als aardrijkskundeleraar.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.