Vergroot gratis je dosis cultuurbeleving in de Franse Ardennen

Het verkeersburo van de Franse Ardennen heeft een toeristenpas geïntroduceerd waarmee toeristen gratis verschillende musea kunnen bezoeken. Tien musea doen met de actie mee. Wanneer men bij een van de deelnemende musea een entreekaartje koopt, ontvangt men de pas waarmee men gratis toegang krijgt tot een volgende museum.

Voor het derde museum betaalt men weer het normale tarief en het volgende museum is weer gratis. De bezochte musea worden afgestempeld op de achterzijde van de pas.

 

 

Deelnemende musea zijn Le Domaine de Vendresse – een oude ijzeroven – in Vendresse op zo’n 20 km van Charleville-Mézières. De Ardennen waren ooit het epicentrum van de metaalindustrie en dit museum brengt je terug in die tijden van weleer. domaine-de-vendresse.fr

 

 

Het nieuwe museum van Rimbaud is uiteraard volledig gewijd aan het leven van de Franse dichter Arthur Rimbaud die in Charleville-Mézières is geboren. Nog meer verdieping in het werk en leven van Arthur Rimbaud vind je in het museum la Maison des Ailleurs waar Rimbaud woonde van 12 tot 21 jaar. /www.charleville-mezieres.fr

Ook het imposante kasteel van Sedan is met de toeristenpas te bezoeken, alsmede het Verlaine museum in Juniville waar de Franse dichter geruime tijd in herberg ‘Le Lion d’Or’ verbleef. www.musee-verlaine.fr

Voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Franse Ardennen en de stad Charleville-Mézières is een bezoek aan het Ardenner museum in Charleville-Mézières een absolute aanrader. Naast schilderijen en voorwerpen uit opgravingen is een zaal gewijd aan poppen en marionetten in het kader van het 2-jaarlijkse marionettenfestival in deze stad. www.charleville-mezieres.fr/

Van een heel andere orde is het Musée de la Métallurgie in Bogny-sur-Meuse. Je ziet hier in geuren en kleuren hoe belangrijk d eijzer- en metaalindustrie in deze contreien was. www.musee-metallurgie-ardennes.fr/

Wolven, roofvogels, aasgieren, uilen, wasberen en meer. Op 10 minuten van Vouziers ligt in Olizy-Primat het Parc Argonne Découverte – een interactief museum midden in het bos. www.parc-argonne-decouverte.fr

Leuke en ongewone musea zijn het viltmuseum in Mouzon en het leisteenmuseum in Rimogne. Het eerste is gevestigd in de oude stallen van een abdij en toont op speels wijze de oudste textielsoort ter wereld. http://www.mouzon.fr/presentation-du-musee.html. Het leisteenmuseum La Maison de l’Ardoise in Rimogne toont het belang van de leisteenwinningindustrie in deze regio. Men kan ook nog een mijn bezoeken.
www.village-ardoise-rimogne.fr

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.