Een zomer boordevol festivals in de 9 steden van Nedersaksen

Nog even en het festivalseizoen 2018 in de 9 steden van Nedersaksen barst los. Met de leukste stadsfeesten in de openlucht. Bol van tradities, muziek, street art, circusacts, het lekkerste bier en lokale specialiteiten. Voor een zomers weekendje weg, net over de grens.

Goslar

900-jarig Wolfenbüttel viert groots stadsfeest

Het Altstadtfest 2018 van Wolfenbüttel gaat de boeken in als grootste verjaardagsfeest ooit, de charmante stad bestaat namelijk 900 jaar. Van 17 tot en met 19 augustus vormen de meer dan 600 vakwerkhuizen het decor van livebands, straattheater en voorstellingen. Ga samen met de ‘Wolfenbüttelerinnen’ en ‘Wolfenbütteler’ uit je dak bij de indie-rock van Please Madame of de elektropop van het Berlijnse MIA, headliner van de zaterdagavond. De entree is gratis.

 

 

Pflasterfest in rattenvangerstad Hameln

Van 24 tot en met 26 augustus doet het Pflasterfest de historische binnenstad van Hameln op haar grondvesten schudden. Maar liefst 6 podia, 80 bands, 2 DJ-areas en meer dan 100.000 bezoekers zorgen voor een XXL feest rondom de Osterstraße. Alles draait om muziek: van rock tot soul, pop tot punk, van beginnend talent tot gevestigde Top40-bands, de rattenvangerstad presenteert een groots feest voor alle smaken. De entree is gratis.

Pflasterfest Hameln

Pflasterzauber Street Art Festival in Hildesheim

Alweer voor de elfde keer organiseert Hildesheim een Street Art Festival om je vingers bij af te likken. Op 7 en 8 september vinden Duitse- en internationale straatartiesten hun weg naar 11 locaties in de buurt van de 1000 jaar oude UNESCO-kerken in de Nedersaksische plaats. Mimespelers, accordeonspelers, poëten, clowns, acrobaten en bandjes zetten samen een magisch geheel neer op de eeuwenoude, geplaveide straten. De entree is gratis.

Pflasterzauber

Pflasterzauber

 

 

Historisch Altstadtfest in Goslar

Uit je bol gaan kan in Goslar om de hoek van het werelderfgoed van de Rammelsbergmijnen tijdens het jaarlijkse stadsfeest van 7 tot en met 9 september. Met lokale livebands, een ambachtelijke markt, een leuk familieprogramma en overal lekkernijen uit de regio. Het Schuhhof, het oudste plein van Goslar, is een kinderwalhalla met bungee-trampoline, waterbalwedstrijden en schminkuurtjes. De vlooienmarkt op de Kaiserpfalzwiese waar ze brocante, antiek en curiosa verkopen, maakt het feest compleet. De entree is gratis.

Stadtfest met rock en veel party’s in Celle

Tussen de vakwerkhuizen, bij de rivier Aller en met de Lüneburger Heide om de hoek, begint het grote stadsfeest van residentiestad Celle, op 14 en 15 september 2018. De fraaie Altstadt verandert op die twee dagen in een kilometer lang rock- en partypodium. Ook bij het stadskasteel Schloss Celle zijn talloze optredens, daar ligt de focus op wat rustiger en klassieke muziek. De entree is gratis.

Celle

Zomerfestival in de Autostadt in Wolfsburg

Van 18 juli tot en met 26 augustus 2018 is de Autostadt in Wolfsburg, toeristische attractie behorend bij de 9 Städte het podium voor avontuur, dynamiek en plezier. De eerste weken zetten innovatief theater, nostalgisch circus en bruisende variétékunst de toon. Onder meer het Duitse Urbanatix en de Flip FabriQue en Les 7 Doigts De La Mains uit Canada geven acte de présence met hun verbluffende acts. Ook is er een Cool Summer Island om te relaxen aan het water en te varen met bootjes. De entree voor de voorstellingen is vanaf €3,- per persoon

Cirque Noveau

Extra zomertips!

Ook de andere historische steden van Nedersaksen: Braunschweig, Göttingen, Hannover en Lüneburg bruisen in de zomermaanden en nodigen met hun trendy cafés, culinaire hotspots en culturele highlights uit voor een weekendje weg. Zo staat Hannover op z’n kop tijdens het Mascheefest, viert Lüneburg het Lunatic festival, staat in Göttingen de Nacht der Kultur op het programma en organiseert Braunschweig Klassik im Park.

Meer informatie: www.9staedte.de/en

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.