Britain calling

Verscholen in het zuidwestelijke puntje van Wales ligt het graafschap Pembrokeshire. Trekpleister is het Pembrokeshire Coast National Park. De beste manier om dit adembenemende kustgebied te ervaren is tijdens een wandeling over het Pembrokeshire Coast Path dat over een afstand van bijna 300 km langs brede zandstranden, ruige kliffen, mooie havens en eilanden kronkelt. Mis ook het kleinste Britse stadje, St Davids, met zijn charmante winkels en cafés niet.

6 mooiste Yorkshire landhuizen

Groot-Brittannië is doordrenkt van statige landhuizen, een levend bewijs van het rijke erfgoed van de bestemming. Hun deuren en tuinen staan een groot deel van het jaar open voor bezoekers en met het zomerseizoen in volle gang is er nog meer te zien en te doen. De ‘stately homes’ van Yorkshire in het noorden van Engeland zijn heerlijke plekken om een ontspannen dag door te brengen. Er zijn er veel, we noemen hier zes van onze favorieten.

 

 

Londen’s nieuwste wijk: Nine Elms

Welkom in de nieuwste wijk van de hoofdstad: Nine Elms. Aan de zuidelijke oever van de Theems strekt de wijk zich uit tussen Battersea en Vauxhall. Het gebied ondergaat momenteel een enorme transformatie. In rap tempo verrijst hier een bloeiende culturele, recreatieve, residentiële en zakelijke wijk. In het hart van Nine Elms liggen een aantal iconische beziens-waardigheden zoals het monumentale Battersea Power Station en New Covent Garden Market (grootste versmarkt van het land).

 

 

7 food festivals voor deze zomer

Laat het Britse food festivalseizoen maar beginnen! Wereldberoemde chefs laten je kennismaken met de Britse eet- en drinkcultuur. Proef de overheerlijke schaal- en schelpdieren uit Cornwall tijdens het Port Eliot festival. Of schuif aan op het landgoed van ex Blur-lid Alex James voor het Big Feastival, waar Jamie Oliver de fijnste hapjes voorschotelt. Houd deze en nog 5 andere eetfestijnen komende zomer in het vizier.

Nieuwe editie taste

Dat plantaardig eten veelzijdig en spannend kan zijn, bewijzen de vele nieuwe vegan adressen die momenteel in Londen hun deuren openen. In de nieuwe editie van Taste tref je een overzicht van onze aanraders. Andere tip voor deze maand is het Great British Gin Festival, waar je meer dan 100 verschillende gins van over de hele wereld proeft.

De nieuwste logeeradressen

Wie zegt dat hotels alleen zijn om in te slapen? Check in bij de leukste nieuwe hotels van Groot-Brittannië en ontdek wat er nog meer te doen is. De meest recente opening zijn verzameld in de nieuwe Accommodation Update.

Great exhibition of the north

Newcastle en Gateshead hosten dit jaar de ‘Great Exhibition of the North’: een grote tentoonstelling met kunst, cultuur en design uit het noorden van Engeland. Het evenement duurt 80 dagen en start op 22 juni 2018. Tijdens de openingsceremonie zal een brug van verlichte drones over rivier de Tyne verschijnen. Een combinatie van kunst en technologie.

Dundee ‘Best in Europe 2018’

Lonely Planet riep de Schotse stad Dundee vorige maand uit tot een van de top 10 bestemmingen in hun Best in Europe 2018 lijstje. Dundee was in 2014 de eerste “City of Design” van UNESCO en groeide daarna snel uit tot een perfecte city-break bestemming. Lonely Planet roemt de levendige culturele scène en transformatie van de historische waterkant. Kers op de taart is het hypermoderne V & A Dundee dat dit najaar opent.

Britain rond in 100 dagen

Als er iets is wat men in het Verenigd Koninkrijk goed kan, is het cultureel erfgoed in stand houden. Maar hoe doen ze dat precies? Om dat uit te zoeken cruisen Sophie en Daniel in 100 dagen met hun zwarte Morgan 4/4 langs makers van meer dan 25 typisch Britse en Ierse producten. Onderweg leggen ze hun avonturen op video vast en schieten ze plaatjes van de mooiste dorpen en landschappen. Het duo vertrekt op 15 juni.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.
  • Hidden
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.