Zomerse geheimtips & festivals voor citytrippers: de 9 steden van Nedersaksen

Onontdekte citytrip bestemmingen dichtbij die zelfs volleerde citytrippers verrassen? Maak kennis met Hannover, Braunschweig, Göttingen en Lüneburg, horend bij de 9 historische steden van Nedersaksen. Ontdek de Kneipecultuur, leer de kunst van het Limmern en ga naar toffe festivals.

Leer Limmern in Hannover

Urban flair, een charmant oud centrum,een levendige studentenscene en wijken vol hotspots. Hannover verrast op alle fronten. Het Neue Rathaus, de prachtige tuinen van Herrenhäuser Gärten, de moderne kunst in het Sprengel-Museum en de voloptueuze Nanas van de Franse kunstenares Niki de Saint Phalle doen een duit in het zakje. Maar, de bruisende wijken zijn de kers op de taart. Beginnend bij cultdistrict Linden en de Limmerstraße; plek van het bonte studentenleven, waar het Limmern is uitgevonden. Dat betekent: outdoor chillen in etalages, deuropeningen en op de stoep, het liefst met een typische Luttje Lage in de hand, een mix van Schnapps en bier.

 

 

Festivaltip!

Van 1 tot en met 19 augustus 2018 zet het Maschseefest (ieder jaar zo’n 2 miljoen bezoekers!) Hannover op z’n kop. Een zomerspektakel met drie weken lang openluchtconcerten, theater- en dansvoorstellingen en culinaire foodtrucksrondom de oevers van het meer.

 

 

Ontdek de Kneipecultuur in Lüneburg

Zout bracht de 1000 jaar oude Hanzestad Lüneburg rijkdom. Tegenwoordig is de Kneipecultuur de grote trekpleister. De stad met barokke gevels, kerken, marktpleinen en een dynamische studentensfeer telt maar liefst één Kneipe per 233 inwoners. Daarmee heeft de Lüneburg de hoogste café-dichtheid van Europa, na Madrid. Zet daarom tijdens een citytrip koers naar de bekende Kneipemeile ‚Der Stint‘ op de Stintmarkt om aan te schuiven in een van de vele cafés. Muziekcafé Pesel is favoriet van de Lüneburgers, net als de concerten en themafeesten in Salon Hansen. Op zwoele zomeravonden verruil je een café voor de oevers van de Ilmenau die door Lüneburgslingert of wandel je naar de Kalkberg voor picknick met view bij zonsondergang.

Festivaltip!

Kom in het weekend van 1 en 2 juni 2018 naar Lüneburg en maak het Lunatic Festival mee. Een groot feest met muziek, kunst en cultuur. Of rijd naar Luhmühlen, 15 autominuten verderop, voor A Summer’s Tale, een intiem festival met te gekke optredens, films en lezingen in hartje natuur. Dit jaar vormen onder meer de Editors, Madness en Belle & Sebastian de line-up. Van 1 tot en met 4 augustus.

Ga naar het strand en Suppen in Braunschweig

Voor stad en strand hoef je niet ver weg. Je vindt het om de hoek: in Braunschweig. Aan de rivier de Oker, vlakbij het centrum, bij strandbar Okercabana. Met echt zand, hangmatten en beachvolleybal. De relaxte sfeer typeert de schwung van de Leeuwenstad waar je kiest uit de leukste wijken. Naar het Kultviertel ga je voor een nachtleven waar je u tegen zegt.

Het historische Magniviertel trakteert op kleine straatjes, biergartens, restaurants en leuke cafés zoals Makery en bezienswaardigheden waaronder het Happy Rizzi huis van kunstenaar James Rizzi. Kleinkunst, gastronomie, galeries en mode komen samen op de Handelsweg, een van de oudere delen van Braunschweig. De plek om oude boeken op te snorren in antiekwinkels en verantwoord en vega te eten in cafés zoals Riptide en Café Drei. Liever iets drinken met uitzicht op de Braunschweiger daken? Dan is rooftopbar Soldekk een schot in de roos. Om daarna af te dalen naar de rivier voor een uurtje kanoën of Stand Up Paddle ofwel: Suppen.

Festivaltip!

Maak kennis met klassieke muziek van Beethoven of Mozart in het Bürgerpark tijdens Klassik im Park, zondag 3 juni 2018. Een gratis event waarbij iedereen neervlijt op een kleedje en een picknickmand meeneemt. Of bezoek de wijk Magniviertel tijdens het Magnifest van 31 augustus tot en met 2 september; een gezellig straatfeest boordevol kleinkunst, marktstalletjes en livemuziek.

Dompel je onder in de studentenvibe van Göttingen

De 130.000 inwoners en meer dan 30.000 studenten van de Georg-August-Universität (waar 46 Nobelprijswinnaars studeerden!) geven Göttingen een levendige en internationale flair. Met zo’n studentenvibe is het niet zo verwonderlijk dat het goed toeven is in de studentencafés, bars, clubs en restaurants in de historische Altstadt. Overal kun je goed eten, drinken én shoppen. Vooral in de bekende winkelstraat de Weender Straße, met naast bekende ketens, ook leuke fairtrade winkels, conceptstores en boetieks.

Festivaltip!

Extra leuk om een weekendje Göttingen te plannen rond 2 juni tijdens de Nacht der Kultur met honderden optredens kriskras door de binnenstad. Lukt dat niet, pak dan van 13 tot en met 15 september de Göttinger Kultursommer mee met als hoogtepunt het NDR Soundcheck New Pop Festival met nationaal- en internationaal talent.

Extra tip voor de 9 historische steden + 1

Ook de andere historische steden van Nedersaksen: Celle, Goslar, Hameln, Hildesheim en Wolfenbüttel mogen er zijn als het gaat om trendy cafés, culinaire hotspots en culturele highlights. Partner van de steden is toeristische attractie Autostadt Wolfsburg. Daar vindt van 18 tot en met 26 juli 2018 het internationale Cirque Nouveau plaats, een combinatie van circus, theater en de nieuwste showtechnieken.

Meer informatie: http://www.9staedte.de/en/

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.