Een Koninklijke rondrit in Gouden Koetsjes langs mooiste Haagse bezienswaardigheden

Jaarlijks, op de derde dinsdag in september, maken koning Willem-Alexander en koningin Maxima een rondrit door Den Haag in de Gouden cq Glazen Koets. Wie dat tochtje ook weleens wil ervaren, kan iedere zaterdag terecht bij de Gouden Koetsjes van de Haagse Stadskoetsiers. In stijl rijden de koetsiers u, net als het koninklijk paar, langs alle Haagse bezienswaardigheden. Wuiven mag.

den-haag

De koninklijke rondritten starten zaterdags elk halfuur bij het Binnenhof tegenover de haringkraam, waar u al menig politicus een Hollandse nieuwe zag weghappen. De sfeervolle tocht – met een koetsier en palfenier in vol ornaat op de bok – voert u onder meer langs Paleis Noordeinde, de Koninklijke stallen, het Mauritshuis en het Lange Voorhout, waar tot en met 19 augustus de fraaiste zandsculpturen zijn te bewonderen. Uiteraard krijgt u onderweg van de koetsiers uitleg over alle bezienswaardigheden. Op vertoon van uw ticket krijgt u bovendien korting op de toegangsprijs voor het Escher Paleis, het Haags Historisch Museum en de Haagsche Toren.

 

 

Voor reserveringen en tickets kunt terecht bij de VVV, Spui 86 of online.

 

 

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.