De allermooiste plekken om in de buitenlucht te dineren

Eten en zon: voor veel reizigers twee belangrijke factoren voor het kiezen van hun vakantiebestemming. Voor bijna 6 op de 10 wereldreizigers (59%) is de kwaliteit van het eten doorslaggevend om voor een bepaalde vakantiebestemming te kiezen* en meer dan de helft van de reizigers (53%) neemt het weer op locatie mee in de overweging

Je kunt ook twee vliegen in één klap slaan met een restaurant met een mooi terras in de open lucht. Er zijn mogelijkheden voor elke smaak en portemonnee. Lekker eten in de buitenlucht is de ideale manier om van de zomerzon te genieten. Booking.com, de wereldleider in het verbinden van reizigers met het breedste aanbod van ongelooflijke accommodaties, heeft zijn ruim 1,6 miljoen accommodaties in meer dan 128.000 bestemmingen wereldwijd onder de loep genomen en de 5 beste eetgelegenheden geselecteerd voor eten in de buitenlucht. Van restaurants op rooftops met panoramisch uitzicht over de stad, tot pareltjes aan de waterkant. Zolang het weer meewerkt is het heerlijk om op een buitenterras eten!

 

 

Monopoli, Italë

Het betoverende Grotta Palazzese zal elke foodie bekoren. Dit adembenemende restaurant is gebouwd in een grot aan de kust van de Adriatische Zee. Voor een unieke diner-ervaring moet je echt naar dit eeuwenoude sprookjesachtige restaurant in Zuid-Italië. Geniet vanaf je prachtig verlichte tafel van het adembenemende uitzicht over de zee terwijl de golven tegen de rotsen onder je slaan.

Accommodatietip

Het charmante B&B Relais Del Senatore bevindt zich op slechts twee minuten wandelen van de charmante middeleeuwse straatjes van Polignano A Mare, waar Grotto Palazzese zich ook bevindt. Ideaal als je even snel een plek wilt reserveren! De B&B is gevestigd in een 18e-eeuwse vuurtoren en heeft zelf ook een zomerterras waar je kunt dineren.

 

 

Bangkok, Thailand

Bangkok is een stad van uitersten: van het hedonistische nachtleven aan de Khao San Road, tot de serene tempels en heiligdommen. Volgens de gasten van Booking.com is eten, naast sightseeing, tempels en winkelen, een must-do in Bangkok. Voor een lekkere maaltijd ben je bij de Sirocco aan het juiste adres. De Sirocco heeft het hoogste restaurantterras ter wereld en is een absolute aanrader voor foodies die van avontuur houden. Het iconische dakrestaurant bevindt zich op de 63ste verdieping van de State Tower en biedt een ongeëvenaard uitzicht over het levendige Bangkok. En dan hebben we het nog niet eens gehad over het proefmenu van de chef-kok en de jazzband!

Accommodatietip

Als je dan toch in de State Tower bent, dan kun je er net zo goed overnachten. Het lebua at State Tower heeft een breed scala aan chique suites met een indrukwekkend uitzicht over de skyline van de stad. Het is centraal gelegen, vlakbij de rivier Chao Phraya, de BTS Skytrain en de snelweg; hierdoor zijn de belangrijkste attracties van de stad goed bereikbaar. Voor Sirocco restaurant & Sky Bar hoef je alleen maar in de lift te stappen!

Port Douglas, Australië

Dankzij de Australische zon en de warme temperaturen kun je in Port Douglas eigenlijk het hele jaar door buiten eten. Er zijn dan ook volop eetgelegenheden in de open lucht. Flames of the Forest in het hart van Tropical North Queensland is echter het enige restaurant in Australië met een terras in een regenwoud. Dit unieke restaurant combineert lokale producten met een sensationele omgeving. Je kunt kiezen tussen de Aboriginal Cultural Experience (een banket van zeven gerechten en een Aboriginal-voorstelling) of de Rainforest Dining Experience (een tropisch proefmenu van 6 gangen). Als je in Port Douglas bent mag je dit niet missen!

Accommodatietip

Port Douglas is een paradijs voor reizigers die houden van natuur en schitterende landschappen. Bezoek het regenwoud van Daintree Rainforest, de waterval van Bloomfield Falls, of het 6 kilometer lange parelwitte strand. De tropische stad staat ook bekend om zijn boetiekjes en de cafés en restaurants aan het strand. Martinique on Macrossan apartments is een geweldige accommodatie. De ruime zelfstandige appartementen zijn omringd door weelderige tropische tuinen en hebben een privébalkon.

Cederberg, Zuid-Afrika

Een reis naar Zuid-Afrika is niet compleet als je de beroemde Kaapse keuken niet hebt geprobeerd, en de beste plek om dat te doen is het restaurant Embers at Bushmans Kloof. Geniet in de Afrikaanse buitenlucht van een traditioneel Kaaps diner in een zandstenen amfitheater. Embers at Bushmans Kloof is gelegen op een klif en kijkt uit op de spectaculaire vallei. Het wordt verlicht door een sfeervol vuur en talloze kaarsen en lantaarns wat een magisch tafereel oplevert. Embers at Bushmans Kloof is te vinden in Cederberg in de West-Kaap.

Accommodatietip

Bushmans Kloof Wilderness Reserve and Wellness Retreat ligt aan de voet van de Cederberg en is een wildreservaat en wellnesscentrum in één. Omgeven door het natuurschoon van de West-Kaap en weelderige tuinen kun je genieten van een spa- en wellnesscentrum, een verwarmd buitenzwembad en massage- en schoonheidsbehandelingen. Wie had dat verwacht, middenin de wildernis.

Londen, Verenigd Koninkrijk

De Britten weten maar al te goed dat de zomermaanden zo weer voorbij zijn, dus zodra het kan, boeken ze hun tafel in de openlucht, bij Coq d’Argent bijvoorbeeld. Dit restaurant is een must voor wie buiten wil dineren; ze hebben een heerlijke Franse cuisine en een beeldschone daktuin met een uitzicht op de skyline van de Engelse hoofdstad.

Accommodatietip

Verblijf in hartje Londen in het elegante Ham Yard Hotel. Het heeft een eigen restaurant, dat regelmatig het menu vernieuwd. Er is ook een dakterras en een lommerrijke daktuin dat een prachtig blik op de Londen biedt.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.