Bonaire wordt de eerste ‘Blue Destination’

Ter gelegenheid van de Wereld Oceaan Dag kondigt Bonaire trots de ontwikkeling aan van een veelzijdig publiek-privaat samenwerkingsprogramma dat ervoor zal zorgen dat Bonaire officieel de eerste ‘Blue Destination’ wordt. Doordat Bonaire heeft beloofd oceanische rijkdommen duurzaam te gebruiken voor groei, welzijn, banen en de gezondheid van het ecosysteem van de oceaan, wordt het eiland ‘s werelds eerste ‘Blue Destination’.

Bonaire zal zichzelf positioneren als vooruitstrevend eiland omdat het een synergie tussen mens en natuur creëert. Dit vergroot de concurrentiepositie van Bonaire en maakt het eiland tot leider op het gebied van natuurbehoud.

Vooroplopen

Bonaire heeft wereldwijd altijd al vooropgelopen bij het onderkennen van de belangrijke aspecten en ontwikkelingen van duurzaamheid en duurzame economische groeimogelijkheden. Bonaire was het eerste Caribische eiland met een beschermd Marine Park, met natuurbescherming als hoeksteen van ecologisch verantwoord toeristisch beleid; het economisch ontwikkelingsplan van het eiland is gebaseerd op duurzaamheid en 40% van het eiland gebruikt schone energie. Bonaires erkenning van het belang van zijn waterrijkdommen komt zelfs terug in de vlag, waarin het blauw de zuivere wateren voorstelt. De ‘Blue Destination’ sluit aan bij Bonaires cultuur, geschiedenis en het erfgoed van mensen die de oceaan voor hun levensonderhoud hebben omarmd en beschermd. Bonaire verheugt zich erop het Blue-concept aan te passen en te delen met haar stakeholders, community en bezoekers.

 

Lees ook dit artikel: Bonaire, ook op het droge

 

De komende maanden staan er op Bonaire verschillende meetings, evenementen en congressen gepland, waarin de ‘Blue Destination’ elke keer centraal staat. Er zal een (lokale) social media campagne gestart worden, genaamd ‘What is Blue to You?’ Deze campagne dient als promotie-instrument om de lokale bevolking te betrekken bij de inspanningen van het eiland op het gebied van natuurbehoud en marketing.

 

 

Iedereen wordt aangemoedigd om aan het gesprek deel te nemen door de hashtag #BonaireBlueDestination te gebruiken en de sleutelwoorden te delen die het symbool zijn van Bonaire als ‘Blue Destination’. In het kader van de Bonaire International Sailing Regatta (10 oktober 2018) zal er ook een community-evenement plaatsvinden, waarbij Bonaire zichzelf officieel tot Blue Destination zal uitroepen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.