5x groen & duurzaam in Rotterdam

In de Rijnhaven opent een drijvend park geheel gemaakt van gerecycled plastic: Recycled Park. Hiervoor is plastic in de rivier de Maas opgevangen, om te voorkomen dat het de Noordzee bereikt. Het opgevangen plastic is verwerkt tot drijvende bouwstenen voor een nieuwe groenvoorziening.

Een drijvende stadsboerderij

De eerste drijvende boerderij ter wereld opent in het najaar van 2018. De boerderij biedt plek aan veertig koeien. De gehele productie is circulair. Het produceren van voedsel is op een wereldbevolking die intensief groeit en steed welvarender wordt een steeds grotere uitdaging. Er is immers steeds minder geschikte landbouwgrond over om voedsel te produceren. Floating Farm speelt in op deze mondiale problematiek.

 

 

Eco-friendly drijvende woningen

In de voormalige havenbekken Nassauhaven komen de eerste 18 drijvende woningen van Rotterdam. Ook wordt een getijdenpark en een natuurvriendelijke oever aangelegd om de ontwikkeling van de natuur in de stad te helpen. De Havenlofts gaan mee met eb en vloed en wekken evenveel energie op als het huis verbruikt.

 

 

Dakpark op voormalig treinstation

Rotterdam is een nieuw dakpark rijker. Op het dak van voormalig Station Hofplein, in Rotterdam Noord is een publiek park aangelegd. De tuin bevat fruitbomen en een moestuin die met vrijwilligers worden onderhouden.

Duurzame fast cuisine

Jack Bean is een plant-based fastfood keuken die in juni de eerste vestiging opent in Rotterdam. Duurzame to go gerechten zoals granensalades, burgers en falafel staan op het menu. Jack Bean wil mensen inspireren meer plantaardig en minder vlees te eten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.