Eten als een local: het essentiële ingrediënt voor een onvergetelijk foodie-avontuur

Als reizigers het over één ding eens zijn, dan is het wel dat eten een belangrijke rol speelt bij het kiezen van een reisbestemming. Uit onderzoek van Booking.com onder 50.000 reizigers wereldwijd blijkt dat bijna de helft van de Nederlandse respondenten (44 procent) een bestemming kiest vanwege het geweldige eten en drinken, terwijl wereldwijd 61 procent van de reizigers dat doet.

Dineren bij maanlicht in Ras al-Khaimah

Dineren bij maanlicht

De groeiende populariteit van culinaire reizen valt niet meer te ontkennen. Meer dan een derde (34 procent) van de reizigers wereldwijd is zelfs van plan om in 2018 een trip te maken die helemaal in het teken van eten staat. Deze nieuwe trend is nog niet helemaal komen overwaaien naar ons land. Slechts 8 procent van de Nederlandse reizigers zegt van plan te zijn een specifieke ‘foodie-trip’ te gaan maken in 2018.

Maar wie weet gaat dat snel veranderen, want onze honger neemt alleen maar toe. Bijna een derde (29 procent) van de Nederlanders heeft aangegeven op reis nog avontuurlijker te willen eten. Wereldwijd is dit percentage nog hoger, met bijna de helft (49 procent) van de reizigers en zelfs 60 procent van de millenials. De beste manier om dat te doen is door lokale specialiteiten te proberen. Bijna twee derde (64 procent) van de reizigers wereldwijd en 45 procent van de Nederlandse respondenten wil zich in 2018 meer wagen aan lokale lekkernijen.

 

 

Lokale delicatessen: deze plekken moet je proberen

Aan de hand van de miljoenen reviews en aanbevelingen van reizigers wereldwijd heeft Booking.com een lijst gemaakt met topbestemmingen over de hele wereld waar je het best van de lokale keuken kan proeven.

 

 

Zuidoost-Azië is aanvoerder van deze lijst met de beste plekken om lokale delicatessen te proberen, zoals dim sum, pho en natuurlijk heel veel noedels. Het is misschien ook geen toeval dat er veel avontuurlijke eters uit Azië komen: 57 procent van de Aziaten geeft aan dit jaar nieuwe gerechten te gaan proberen.

Topbestemmingen wereldwijd voor lokale gerechten

 • Ipoh, Maleisië
 • Kaohsiung, Taiwan
 • Nagoya, Japan
 • Johor Bahru, Maleisië
 • João Pessoa, Brazilië
 • Ho Chi Minhstad, Vietnam
 • Sarajevo, Bosnië en Herzegovina
 • Colmar, Frankrijk
 • Lima, Peru
 • Catania, Italië
 • Belgrado, Servië

Ook voor Nederland is er een lijstje opgesteld van de beste plekken om lokale gerechten te proberen.

Nederlandse topbestemmingen voor lokale gerechten

 • Amsterdam
 • Maastricht
 • De Koog
 • Rotterdam

Street food-markten

Steet food-markten bieden de uitgelezen kans om laagdrempelig lokale specialiteiten te proeven. Het is dan ook geen verrassing dat wereldwijd meer dan de helft (51 procent) van de reizigers van plan is street food te eten op lokale markten. En ook de Nederlanders zijn niet vies van street food op vakantie, 38 procent geeft aan van plan te zijn om meer steet food te ontdekken. Ook is meer dan de helft (54 procent) van de wereldwijde reizigers op zoek naar meer unieke ervaringen met eten: daarvoor zijn alle verschillende foodtrucks ook geweldig. Miljoenen reviews van echte reizigers op Booking.com laten zien wat de beste bestemmingen zijn voor deze unieke foodie-ervaringen:

Topbestemmingen wereldwijd voor street food

Jeonju, Zuid-Korea

Hsinchu City, Taiwan

Marrakech, Marokko

New York City, VS

Mexico-City, Mexico

Topbestemmingen wereldwijd voor foodtrucks

Portland, VS

São Paulo, Brazilië

Seoul, Zuid-Korea

Bangkok, Thailand

Istanbul, Turkije

Amsterdam is de street food-hoofdstad van Nederland. Althans, het wordt door reizigers van Booking.com als beste plek aangeduid om street food te proberen.

Een foto om je vingers bij af te likken

Sociale media staan bol van de foto’s van reizigers en hun foodie-avonturen. Er is geen betere manier om je feed te vullen dan met kleurrijke, heldere, niet-alledaagse lokale vondsten. Bijna een derde (31 procent) van de reizigers wereldwijd wil dit jaar nog meer foto’s van hun eten maken, onder de Nederlandse reizigers is dit 14 procent. Met een mobieltje boven je eten hangen is het populairst onder Aziatische reizigers: China (65 procent), India (57 procent), Thailand (53 procent), Indonesië (50 procent) en Hongkong (48 procent).

Pepijn Rijvers, Senior Vice President en Chief Marketing Officer bij Booking.com:

“Eten speelt een belangrijke rol bij onze reiskeuzes en is uiteindelijk beeldbepalend voor onze reiservaringen.”

Door lokale gerechten en street food te proberen, dompelen reizigers zich echt onder in andere culturen. Dankzij reviews van echte reizigers vind je gemakkelijk de best beoordeeld plekken om heerlijk eten te proberen en te ontdekken en proef je jezelf de wereld rond!”

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.