Nederlands collectief brengt Vincent van Gogh fiets op de markt

Deze maand lanceert een Nederlands collectief een unieke Vincent van Gogh racefiets. De fiets met daarop Vincent van Goghs ‘Zonnebloemen’ wordt in een beperkte oplage van 250 stuks verkocht in een wereldwijde campagne. Het collectief bestaat uit vijf organisaties die elkaar hebben gevonden in dit project, ieder vanuit haar eigen expertise. Een unieke combinatie van cultuur, design, innovatie en sport met een prachtig eindresultaat. Giant en Van Gogh Brabant zijn prominente partners in het collectief.

van Gogh

van Gogh

Uit enthousiasme startte initiatiefnemer Tomas Snels met het ontwerpen van een topfiets: ‘De fiets is een combinatie van mijn liefde voor het werk van Vincent van Gogh, zijn geboortegrond Brabant en lekker fietsen door de natuur. Het komt allemaal bij elkaar.’

 

 

De fietsen zijn het resultaat van een samenwerking met Ted en Jim Cranen van Unlimited Colors. Pioniers in reproductie en gespecialiseerd in op maat ontworpen fietsdesigns. Hun prototype zorgde ervoor dat Giant aansloot bij het collectief. De fietsen zijn op drie manieren uniek: de prachtige reproductie van het schilderij handmatig aangebracht op iedere fiets, de hoge kwaliteit van de fiets, en tot slot de gelimiteerde oplage van 250 stuks. Dit maakt het tot een echt collectors item.

 

 

De verkoopprijs van de Van Gogh fiets is vastgesteld op € 19.500,= (incl. BTW, excl. transport). Per verkochte fiets wordt een bijdrage gedaan aan de Van Gogh Heritage Foundation voor het behoud van Van Goghs erfgoed.

Unieke samenwerking

De fiets is een ode aan Vincent van Gogh. Om dit te kunnen realiseren kwam het bijzondere collectief tot stand. De samenwerking tussen Giant, Van Gogh Brabant, BrabantSport, tomas concept & creation en Unlimited Colors brengt sport, cultuur, talentontwikkeling, design en innovatie bij elkaar.
Van Gogh Brabant

De Brabantse locaties waar Vincent woonde en werkte bundelden hun krachten in Van Gogh Brabant. Samen werken ze aan het behoud en de ontwikkeling van Vincent van Goghs culturele erfgoed in Brabant en daarbuiten – voor huidige én toekomstige generaties.

Giant – ’Ride Life. Ride Giant.’

Giant is ’s werelds grootste producent van kwaliteitsfietsen en gedreven om zijn klanten een ultieme fietservaring te bieden. Giant is een innovatieve organisatie en weet hoe divers hun klanten zijn. Van Tour de France rijders naar baanracers, buren, vrienden en… kunstliefhebbers. Giant is er van overtuigd dat het maken van de beste producten de beste manier is om mensen te inspireren. Vandaar dat de fietsproducent graag deelneemt aan dit prachtige project.

BrabantSport – Een gezonde geest in een gezond lichaam

Vincentvangoghbike.com gaat over het samenbrengen van kunst, natuur en sport. Daarom werken we graag samen met BrabantSport. Zij stimuleren sportparticipatie, sportinnovatie en talentontwikkeling in Brabant. Gezamenlijk ontwikkelen we fietstochten, zetten culturele routes uit en organiseren we bijeenkomsten. Om samen prachtige avonturen te kunnen beleven in de combinatie natuur, kunst en sport. Allemaal aan de hand van het genie van Vincent van Gogh.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.