Nederlandse boekingen voor Puy du Fou nemen spectaculair toe

Het themapark Puy du Fou is tot ver buiten Frankrijk bekend. Sinds 2012 heeft Puy du Fou tal van internationale prijzen gewonnen en het aantal buitenlandse bezoekers groeit jaar na jaar. In 2017 kwam 15% van de bezoekers van Puy du Fou uit het buitenland en met name uit Nederland.

De Nederlandse bezoekers van de website zijn met 50% gestegen tegenover 2017 en er zijn ruim 41% meer onlineboekingen (tickets of overnachtingen) van Nederlanders. Een bewijs van de groeiende belangstelling van het Nederlandse publiek voor Puy du Fou. En 2018 ziet er opnieuw veelbelovend uit met adembenemende nieuwe voorstellingen en een verlengd seizoen. Redenen genoeg dus om naar de Vendée te trekken.

 

 

De beste periodes

Dit jaar zijn de deuren van Puy du Fou geopend van 6 april tot 4 november. Een verlengd seizoen om iedereen voluit te laten genieten van de nieuwe voorstellingen van 2018. In de zomer komen er meer bezoekers over de vloer van het park. Wil je die periode liever vermijden, dan raden we je aan in mei of juni het park te bezoeken, of in het najaar vanaf september. Het is dan rustiger maar even zonnig. Puy du Fou zorgt ervoor dat zijn 2.26 miljoen bezoekers per jaar het beste uit hun bezoek kunnen halen door het aantal voorstellingen van zijn spektakels elke dag aan te passen aan het aantal bezoekers om wachttijden te vermijden.

 

 

2 nieuwe originele voorstellingen in 2018

Le Mystère de La Pérouse

Bij deze nieuwe, originele creatie van Puy du Fou ga je aan boord van een van de schepen van ontdekkingsreiziger La Pérouse. Je verlaat de haven van Brest in 1785 en kiest het ruime sop om een reis rond de wereld te maken. Je beleeft van binnenuit de volledige expeditie.

Le Café de la Madelon

‘Le Café de la Madelon’ is een nieuw restaurant, waar je in de warme sfeer van de Belle Époque belandt. Je neemt er deel aan een echt spektakel vol onverwachte wendingen en leuke verrassingen, terwijl je een menu proeft uit de jaren 1900. ‘Le Café de la Madelon’ dompelt je onder in een rijkelijk versierd interieur in de typische stijl van de cafés van het begin van de 20ste eeuw.

Kies de eeuw waarin je wilt overnachten

Ook de themahotels in het park ademen de sfeer uit van Puy du Fou. Het gloednieuwe hotel ‘La Citadelle’ is heel populair. Deze burcht katapulteert je naar het hartje van de middeleeuwen. Je verblijft er in een van de 74 ‘klassieke’ kamers (5 bedden) of 26 ‘comfortkamers’ (voor max. 3 personen). Bedden in sierlijk eikenhout, gebrandschilderd glas, kalkmuren, weelderige stoffen en lantaarns… Elk detail is tot in de puntjes uitgewerkt om een gezellige sfeer te creëren met veel licht. Met nog 4 andere themahotels in de Cité Nocturne beschikt Puy du Fou over een capaciteit van 2 000 bedden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.