Expositie van geometrisch abstracte kunst in Bolsward

Essinsje. Zo heet de expositie van geometrisch abstracte kunst, die in de Broerekerk in Bolsward te zien is. Bijna vijftig kunstenaars, waarvan eenderde uit de noordelijke provincies, tonen hun werk in het volle licht onder het glazen dak van dit Rijksmonument. De afgewogen inrichting van de expositie, waardoor de kunstwerken elkaar versterken, biedt de bezoeker een unieke kijkervaring.

Het woord ‘essentie’ betekent kern, hart, grond, wezen. De essentie (Latijn: essentia, van esse, zijn) of het wezen is filosofisch gezien de aard van iets, datgene wat kenmerkend is voor iets. Alle getoonde werken zijn te koop.

 

Lees ook dit artikel: Ontdek de Friese Elfsteden

 

Het programma

  • Woensdag 13 juni om 15:00 uur opening van de tentoonstelling door Bert Looper, directeur Tresoar en Mark de Man, wethouder gemeente Sûdwest-Fryslân​
  • Zaterdag 16 juni om 15:00 en 16:00 uur Dunsje yn Style, een choreografie door Natasja en Nellie Hoekstra van Bewegings Centrum Drachten en met krukjes die zijn ontworpen door de wereldberoemde architect Gerrit Rietveld.
  • Zondag 17 juni om 15:00 uur speelt voor u het Essentie Kwartet onder leiding van Paul Medeiros minimalistische muziek, o.a. een nieuwe compositie van Paul Medeiros zelf.

 

 

De kunstenaars

• Karin Beyens • Wim Biewenga • Els Binnendijk • Johannes BlonK • Monika Buch • Herman Coppus • Liesbeth Crooijmans • Hans Emmelkamp • Katharina Fischborn • Marco Goldenbeld • Eef de Graaf • Julia Gubitz • Loek Hambeukers • Manja Hazenberg • Laus Heezemans • Jan Hoff • Gerard van der Horst • Jeltje van Houten • Truus Huijbregts • Nelleke Hulsen • Ger de Joode • Wianda Keizer • Bill Kunst • Christine Löw • Jan Loman • Walter Maas • Beatrice van der Meer • Carrie Meijer • José Montoya • Gijs Pape • Rud Perrée • Pim Piët • Tineke Porck • Cees Post • Han Reeder • Anne Rose Regenboog • Bowe Roodbergen • Hans Roos • Henk Rusman • Don Satijn • Betty Simonides • Olav Slingerland • Koos van der Sloot • Wilma Vissers • Fabian Westphal • Paul Wezenberg • Ellen van der Wiel • Ada van Wonderen •

13 , 14, 15, 16 en 17 juni 2018. Geopend 12:00 – 17:00 uur. Entree € 7,50 inclusief catalogus (tot 12 jr gratis). Broerekerk, Broereplein 9, 8701 JC Bolsward. Parkeren gratis buiten het centrum (5 min. lopen)

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.