Ontdek de Friese Elfsteden

Friesland is een provincie met een gevarieerd landschap. De bossen in Gaasterland, de Friese meren en de Waddeneilanden maken Friesland uniek. Daarnaast beschikt Friesland over veel historische landschappen, gebouwen en objecten. Wil je de historie en cultuur van Friesland beter leren kennen? Bezoek dan één van de Friese Elfsteden. Elke stad heeft zijn eigen charme, maar alle steden beschikken over een rijke historie die de moeite waard zijn om te ontdekken.

Centrum Bolsward

Centrum Bolsward

De beste manier om de historie en de cultuur van de Friese Elfsteden te ontdekken is door de steden op een rustig tempo te verkennen. Kijk om je heen, praat met de lokale bevolking, proef streekproducten, bezoek een museum of doe een stadswandeling met een gids.

Leeuwarden

Bezoek in Leeuwarden Het Fries Museum of huur een boot en verken de binnenstad via de grachten. Houd je van hoogte? Neem een kijkje in de Achmeatoren op de hoogste etage. Je hebt dan een prachtig uitzicht over Leeuwarden.

Sneek

In Sneek mag je een bezoek bij de eeuwenoude watertoren niet missen. De Sneeker Watertoren is het kenmerkend beeld van Sneek. Loop vanaf de watertoren direct door naar het Fries Scheepvaart Museum. In dit museum wordt de geschiedenis van Sneek getoond en de ontwikkeling van de scheepvaart in Friesland.

 

 

Voor een hapje en een drankje moet je bij het Waagplein zijn. Hier heb je keuze uit diverse trendy restaurants waar veel gebruik wordt gemaakt van streekproducten.

Waagplein Sneek: Restaurant De Walrus en Grand Café Bommel

Waagplein Sneek: Restaurant De Walrus en Grand Café Bommel

Sneeker Waterpoort

Sneeker Waterpoort

Bolsward

Bolsward staat bekend om de productie van het bekende drankje Sonnema Berenburg. Maar naast de Berenburg wordt er in Bolsward ook bier en whisky geproduceerd. Us Heit is een klein familiebedrijf die verschillende speciaalbieren brouwt. Ook wordt hier de single malt whisky gestookt genaamd Frysk Hynder. Bij beiden bedrijven kan je een rondleiding krijgen.

Het Stadhuis Bolsward

Het Stadhuis Bolsward

Als je dan toch in Bolsward bent, vergeet dan niet Het Stadhuis te bezichtigen. In Het Stadhuis zit een Oudheidkamer die open is voor bezoekers.

Harlingen

Harlingen is een fijne stad die aan de Waddenzee ligt. Maak een wandeling langs de haven om vervolgens het centrum te gaan verkennen. In Harlingen zit het Harlingen Aardewerk Museum. Dit museum bevindt zich in een mooi monumentaal pand, dichtbij de haven.

De overige Friese Elfsteden zijn: IJlst, Sloten, Stavoren, Hindelopen, Workum, Franeker en Dokkum. Friesland heeft zoveel te bieden. Geniet van alle Friese Elfsteden en leer meer over de Friese cultuur en historie.

Sneek

Sneek

 

Meer reisverhalen en tips zoals deze ontvangen?

Vul je e-mailadres in om te genieten van nieuwe reisverhalen en tips van onze contributors.

 

Comments are closed.