Ontdek de culturele kant van Thüringen

Thüringen, de Duitse deelregio op slechts 6 uur rijden vanuit Utrecht, biedt zogenoemde microavonturen aan. Dit zijn belevenissen, op fascinerende en vaak culturele plekken, die vaak maar eenmalig of van korte duur zijn.

Wandelen door Duitsland

Een voorbeeld van een belevenisovernachting is op het middeleeuwse kasteel Leuchtenburg in het hart van Thüringen. Hier slaapt men in een comfortabele Design|sleepCube. Dit is een innovatieve slaapkubus met een groot matras, comfortabele schapenwollen tapijten en kussens met plek voor twee volwassenen en een kind. Vanaf 4 juli is het mogelijk dit op de Leuchtenburg te beleven.

 

 

Prinselijke belevingswereld

Sinds deze maand kunnen bezoekers in Thüringen op de Schwarzburg een historische wapencollectie in het arsenaal bewonderen. Van harnassen, zwaarden van verschillende ontwerpen en oorsprong, waardevolle geweren en pistolen tot diverse accessoires; meer dan 5.100 objecten uit de 15e tot 19e eeuw worden tentoongesteld.

 

 

Digitale reisbegeleider

Antwoorden op vragen zoals: Waarom wordt Erfurt Erfurt genoemd? Of waarom stopte Friedrich Schiller altijd rotte appels in zijn bureau en andere interessante feiten over de regio Thüringen kunnen in de digitale reisbegeleider Thuringia.MyCulture worden ontdekt. Dankzij Augmented Reality kunnen reizigers met hun mobieltjes verschillende voorwerpen, gebouwen of afbeeldingen scannen. Zodra gescand, worden bijzondere anekdotes voor ieder object met tekst, afbeeldingen, audio- of video-elementen weergegeven.

Ekhof-Festival Gotha

Het Ekhof-Festival in kasteel Friedenstein in Gotha is terug! Van 29 juni tot 25 augustus komt het houten podiummechanisme van het barokke Ekhof-theater tot leven en betovert zijn toeschouwers. Bezoekers kunnen steeds verschillende achtergronden en realistische klanken verwachten dankzij het podium dat snel kan worden getransformeerd. Het programma van het festival kan worden gevonden op de website.

Krämerbrückenfest

Kruideniers, reizende entertainers, handelaars en artiesten: vanaf 15 tot 17 juni 2018 zijn ze bij de Krämerbrücke in Erfurt en zorgen voor heel veel entertainment en plezier. Dus het is weer tijd voor het Krämerbrückenfest, het grootste oude binnenstad festival van Thüringen.

Het beste eten in Jena

Restaurant Landgrafen ligt hoog op een berg en is een top-adres voor blije smaakpupillen in de Saalestad. Daniel Reichel is de gastheer en voor hem is het belangrijk om verse gerechten uit regionale producten te bereiden. Hij experimenteert graag met heel veel nieuwsgierigheid en enthousiasme. Zelfs Ijsspecialiteiten worden samen met een boer gecreëerd: melk van de boer en kweeperen van Landgrafs bomen resulteren in een uitstekende sorbet.

Curieuze tafelcultuur

Een interessant inzicht in de oude tafelcultuur krijgen bezoekers in de tijdelijke tentoonstelling “van het korhoen tot het zwanenblik” in het GoetheStadt museum in Ilmenau. Bizarre drinkbekers, sierlijke eetbakken of servies in de vorm van planten en dieren: vooral de eigenaardigheden en curiositeiten worden getoond.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.