5x de lekkerste pizzapunten van New York

Dat een goede pizzapunt en New York als twee handen op een buik zijn is bekend, zowel locals als toeristen genieten maar wat graag van een rijk belegde pizza in de stad. Het aanbod is dan ook groot, heel groot. En hoe moet je in hemelsnaam kiezen tussen al die verschillende maar oh zo lekkere pizza adressen?

Om een ieders leven iets makkelijker te maken komt NYC & Company met een vijftal favorieten. Gemaakt met de beste ingrediënten en speciale bereidingswijzen serveren deze restaurants stuk voor stuk de allerlekkerste pizza’s in town. Om je vingers bij af te likken!

Roberta’s

Deze hotspot was een van Brooklyn’s eerste hipster restaurants. Roberta’s en haar beroemde pizza hebben de wijk Bushwick op de culinaire kaart gezet. Je voelt de gezelligheid wanneer je de pizzeria, gevuld met picknick tafels, binnen loopt. In de hoek staat een gigantische houtoven waar bijna aan de lopende band de lekkerste pizza’s uit worden getoverd. De bijbehorende tuin is een knusse plek waar bezoekers in de winter lekker kunnen opwarmen rond een kampvuur.

 

 

Kesté

Voor iedereen die droomt over de beste pizza’s van Napels, is Kesté Pizza & Vino een must visit! Dit leuke restaurantje in Greenwich Village wordt gerund door Italiaan Roberto Caporuscio. Hij is getraind in de kunst van het Napolitaanse pizza maken door de meest gerespecteerde chefs. Caporuscio heeft persoonlijk de authentieke pizza uit Napels naar New York gebracht en alle lokale Italianen zullen de uitstekende kwaliteit beamen! Proef de beste traditionele ingrediënten als buffelmozzarella, parmaham en San Marzano tomaten, watertanden gegarandeerd.

 

 

John’s of Times Square

Wie New York zegt denkt aan Times Square. Tussen de wirwar van fluorescerende teksten en grote reclame schermen bevindt zich John’s of Times Square. Hier een pizzapunt oppeuzelen is een hele beleving. Het gebouw, dat ooit een kerk was, heeft een uniek karakter en een enorme koepel van glas in lood. Net als John’s op Bleecker Street, bakt deze vestiging haar pizza’s op kolen in een steenoven voor een authentiek smaak. John’s pizza’s hebben een dunne korst en zijn belegd met een smeuïge kaas en huisgemaakte saus.

Motorino Pizzeria

Net als de wijk Williamsburg trekt Motorino een relatief hip publiek. De Napolitaanse pizza die hier wordt geserveerd is extra knapperig en meer dan rijkelijk belegd. Een echt topper is de pizza met spruitjes, ja echt waar. Proef de perfecte balans tussen pancetta, pittige knoflook, spruitjes en romige mozzarella!

Pasquale Jones

Last but not least een echt Italiaans restaurant in New York’s authentieke Italiaanse wijk, Nolita. Pasquale Jones wordt druk bezocht en dat is niet voor niets. Tegenovergesteld aan de meeste Italiaanse restaurants in New York is Pasquale Jones’ menu, net als de inrichting, geïnspireerd door de moderne kant van Italië. Naast de uitgebreide menukaart vind je hier allerlei wijnsoorten die de verschillende regio’s in Italië representeren. Een echte aanrader om een avondje door te brengen met vrienden of familie.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.