Maar liefst 62,8 miljoen bezoekers in 2017 in New York City

De burgermeester van New York, Bill de Blasio en NYC & Company, de officiële marketingorganisatie van New York City, maakten gisteren bekend dat 2017 het achtste toeristische recordjaar op rij was. De stad verwelkomde in 2017 maar liefst 62,8 miljoen toeristen, een stijging van 2,3 miljoen ten opzichte van 2016. Hiervan kwamen 49,7 miljoen uit eigen land en 13,1 miljoen uit het buitenland, beiden een recordaantal.

“We houden de deur naar de wereld open,” aldus burgermeester de Blasio. “Zelfs met alle tegenwind van het Witte Huis hebben we een recordaantal bezoekers naar onze stad getrokken. Het bewijst hoe sterk onze toeristische sector is.”

Uitdagingen

“Ondanks de politieke uitdagingen en een reisverbod, wat onze promotietaken uitdagender maakte dan ooit, zijn we blij om te zien dat we deze hordes hebben genomen en het achtste opeenvolgende jaar behaald hebben van toeristische groei in New York City, met een recordaantal van 62,8 miljoen bezoekers afgelopen jaar. Onze sterke Azië en Zuid-Amerika markt hielp om de afname van onze, traditionele, Europese markt te compenseren. Tegelijkertijd bleef de stad innoveren, door ontelbaar veel redenen aan te bieden om onze vijf stadsdelen te bezoeken en te ontdekken,” aldus Fred Dixon, President en CEO van NYC & Company.

 

 

In 2017 lanceerde NYC & Company twee campagnes: ‘New York City – Welcoming the World’ en ‘True York City’, waarmee NYC werd gepositioneerd als een must-visit-bestemming. In totaal groeide het toerisme 3,8% vergeleken met 2016, toen NYC 60,5 miljoen bezoekers verwelkomde. Het aantal binnenlandse toeristen in de stad groeide met 3,9%, van 47,8 miljoen bezoekers in 2016 tot 49,7 miljoen in 2017. Het aantal internationale toeristen steeg ook, met 3,4%, van 12,7 miljoen bezoekers in 2016 tot 13,1 miljoen in 2017.

 

 

“De wereld houdt van New York en wij houden van onze toeristen. Niet alleen vanwege de economische boost die hun bezoek met zich meebrengt, maar ook vanwege het enthousiasme en de energie die zij meebrengen naar onze stad. Onze wereldberoemde attracties zijn onder andere het Theatre District, Times Square en de High Line – en dat is alleen al in mijn district. Ik wil iedereen bedanken die hier naartoe komt en iedereen die meewerkt om de bezoekers zich thuis te laten voelen in de Big Apple,” aldus City Council Speaker Corey Johnson.

Emily K. Rafferty, voorzitter van NYC & Company zei: “Toerisme blijft een belangrijk onderdeel van de economie van New York City en we zijn zeer blij dat we jaar na jaar een recordaantal bezoekers hebben mogen verwelkomen. Ondanks de tegenslagen die we vorig jaar hebben gehad, heeft de unieke levendigheid en energie van de stad ervoor gezorgd dat er opnieuw een record is verbroken. Ik wil het bestuur van NYC & Company en de 2.000 private bedrijven van de organisatie bedanken voor de dit achtste recordjaar op rij.”

NYC heeft de meest actieve ontwikkeling van hotelaanvragen in de Verenigde Staten. Zelfs met de 4.000 nieuwe kamers die vorig jaar aan de hotelinventaris werden toegevoegd, waardoor het totaal op bijna 116.500 kamers kwam, bleef de vraag sterk. Vorig jaar verkocht de stad een record van 36,4 miljoen hotelkamerovernachtingen, een groei van 4,5% ten opzichte van 2016. In 2017 bezochten 6,2 miljoen vergadering- en congresdeelnemers de vijf stadsdelen van de stad, wat bijdroeg aan het totaal van 13 miljoen zakenreizigers dat naar New York City kwam.

NYC & Company ondertekende meer internationale City-to-City partnerschappen voor toerisme dan ooit tevoren om het reizen te stimuleren tussen de verschillende nieuwe steden. Inclusief nieuwe partnerschappen met Kaapstad, Toronto, Tokio en verlengingen met Mexico City en Seoul. Deze partnerschappen omvatten media-uitwisselingen om New York City in het buitenland verder te promoten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.