Think Pink: Gouda viert op 23 juni roze zaterdag

Zaterdag 23 juni 2018 overspoelt een groot feestgewoel de Goudse straten. Dan viert de historische kaasstad Roze Zaterdag. Als onderdeel van Gouda Roze Stad 2018, bedoeld om te bouwen aan begrip, acceptatie, respect en participatie van iedereen, wat je seksuele geaardheid of (gender-)identiteit ook is. De stad presenteert een bomvol en gevarieerd programma met een groot Diversiteitsconcert, de bekende PrideWalk en een heuse Roze pop-up camping.

Gouda Roze stad 2018

Gouda is een stad waar al eeuwenlang mensen uit alle windstreken zich vestigen. Bekende historische personen vonden er de vrijheid om zich te uiten, te doen waar zij in geloofden en hun denkbeelden te delen met de rest van de wereld. Deze verscheidenheid en openheid levert Gouda in 2018 de titel ‘Roze Stad’ op, een jaar in het teken van diversiteit, onderling begrip, saamhorigheid en verbondenheid. Hoogtepunt is Roze Zaterdag, zowel een viering als een moment om diversiteit in al haar facetten te laten zien; we zijn niet gelijk, maar wel elkaars gelijken! En dus staat de stad bol van bijzondere activiteiten. Zo zijn er een Parkbios met LGBT-films, een cultuurweek, workshops over diversiteit en een tikkeltje anders straatbeeld in de vorm van een (Instagrammable) regenboogzebrapad. Bekijk de agenda van het Roze Jaar Gouda.

 

 

Roze Zaterdag met Pride Walk en Diversiteitsconcert

Hoogtepunt van het Roze Jaar is Roze Zaterdag. Een groot feest om de diverse Nederlandse samenleving te vieren en te laten zien. Tussen 12.30 en 13.45 uur trekt de legendarische en kleurrijke Pride Walk door Gouda, de Nederlandse versie van de Gay Pride. Vlak daarvoor, om 11.00 uur is er een traditionele oecumenische kerkdienst in de machtige Sint-Janskerk die de Goudse Raad van Kerken organiseert. In het centrum van de stad is van 10.00 tot 17.00 uur een informatiemarkt, ook voor wie wil praten over zijn of haar seksuele geaardheid. Muziek mag niet ontbreken en dus zijn er in de ochtend optredens van lokale artiesten op de Markt en als toetje van de dag volgt een groot Diversiteitsconcert. Met op het programma onder meer DJ Jean, ‘The Originals’, Edsilia Rombley en Ruth Jacott. Vanuit de UK komt La Voix, bekend van Britain’s Got Talent, en The London Gay Bigband.

 

 

Vrouwen van Museum Gouda: Hedy d’Ancona kiest 30 kunstenaressen

Ook Museum Gouda doet een duit in het zakje voor het Roze Jaar, met de sprankelende tentoonstelling ‘Vrouwen van Museum Gouda’. Het laat hoogtepunten uit het werk van 30 kunstenaressen uit de collectie Museum Gouda zien, speciaal voor deze gelegenheid geselecteerd door Hedy d’Ancona. Er is werk van onder meer Charley Toorop, Marlene Dumas, Marjolijn van den Assem, Lydia Schouten en Stansfield/Hooykaas. Tot en met 27 januari 2019 in drie zalen op de bovenverdieping van het museum.

Roze Camping aan de oevers van de Hollandsche IJssel

Speciaal voor het Roze Jaar en Roze Zaterdag is van donderdag 21 tot zondag 24 juni GOUDasfalt, levendige stadsoever en industriële plek van feesten en culturele activiteiten, omgetoverd tot een Roze Camping. Neem je kleurrijke tent of camper mee en kom logeren op deze unieke locatie, pal aan de zuidoever van de Hollandsche IJssel. Vanaf de pop-up camping ben je zo in hartje Gouda, maar een oversteek met het pontje GEIN kan ook. Maak dus van Roze Zaterdag een lekker lang weekend Gouda.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.