40.000ste bezoeker De wereld van de VOC

Op 22 mei ontving het Nationaal Archief de 40.000ste bezoeker voor de tentoonstelling De wereld van de VOC. Meneer Vollering werd vanmiddag verrast met een bijzondere begroeting in het Nationaal Archief door Irene Gerrits, directeur collectie en publiek. Naast een bos bloemen kreeg meneer Vollering een ingelijste reproductie van een kaart van Vingboons.

Alex Vollering: “Wat mooi dat dit allemaal bewaard is gebleven. De verhalen komen met al deze originelen bijzonder goed tot leven.”

De tentoonstelling De wereld van de VOC is nog één maand te bezichtigen in het Nationaal Archief.

 

 

De wereld van de VOC

De Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) heeft bijna tweehonderd jaar bestaan, vanaf de oprichting in 1602 tot aan 1798. Het archief van de VOC wordt al jaren gebruikt door onderzoekers uit binnen- en buitenland. Een deel van de topstukken uit dit bijzondere archief staat centraal in de tentoonstelling De wereld van de VOC. De bezoeker gaat op ontdekkingsreis langs bijzondere kaarten, scheepsjournalen, brieven en tekeningen uit 200 jaar geschiedenis van wat de eerste multinational in de wereldgeschiedenis wordt genoemd. Tegenover het succesverhaal staan ook verhalen over roof, geweld en onderdrukking.

 

 

Bij de tentoonstelling organiseert het Nationaal Archief een gevarieerd programma met lezingen, workshops en rondleidingen. Op vrijdagavond 1 juni geeft Danny Jansen, tv-kok van 24Kitchen, een lezing over het eten aan boord van een VOC-schip. Op zondag 24 juni, de laatste dag van de tentoonstelling, vertelt Wim Manuhutu over zijn onderzoek naar het koloniale verleden van Nederland. Bekijk het programma op de website.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.