Zwempret voor het hele gezin op een Roter Hahn boerderijvakantie

Bij een zomervakantie hoort waterpret. Wie geen zin heeft in drukkende hitte en overvolle stranden kiest voor een ontspannen vakantie op een van de Roter Hahn vakantieboerderijen in het Italiaanse Zuid-Tirol. Want veel van de vakantieboerderijen beschikken over een zwembad in de tuin, een natuurlijke zwemvijver of liggen op korte afstand van een zwemgelegenheid. Jong en oud vinden hier dus volop mogelijkheden voor een verfrissende duik in het koele water.

Wie denkt dat zwemmen niet mogelijk is tijdens een zomervakantie op een boerderij in de Zuid-Tiroler bergen, heeft het mis! 130 Roter Hahn vakantieboerderijen beschikken over een zwembad in de tuin, vaak met water waar geen druppel chemicaliën aan toegevoegd is. Ruim 30 boerderijen hebben voor hun gasten zelfs een bijzondere highlight: een eigen zwemvijver, geheel natuurlijk en helemaal zonder chloor! Zelfreinigende planten als riet en waterlelies zorgen voor het biologisch evenwicht.

 

 

Een sprong in het koude bergwater

Maar ook als er op de boerderij geen eigen zwemvijver of zwembad is, zijn er in de zomer veel manieren om in de omgeving van de boerderij verfrissing te krijgen. Zuid-Tirol telt in totaal acht meren. Alle meren krijgen ieder jaar kwaliteitscontroles en worden regelmatig onderhouden.

 

 

Meer dan 350 Roter Hahn accommodaties liggen op minder dan vijf kilometer afstand van een van de zwemmeren. En dertigtal zelfs op maximaal 500 meter afstand. Sommige zwemmeren liggen op een prachtig idyllisch plekje, zoals het Laghetto di Fiè/Völser Weiher bij de berg Sciliar/Schlern, de natuurlijke zwemvijver in Luson/Lüsen in het Valle Isarco/Eisacktal en het Lago di Caldaro/Kalterer See, het warmste bergmeer in het zuiden van Zuid-Tirol. En wat dacht je van de grote en kleine Laghi di Monticolo/Montigglersee in Appiano/Eppan? Wie houdt van een uitdaging, wandelt naar de Laghi di Sopranes/Spronser Seen bij Tirolo/Dorf Tirol. Een sprong in het koude bergwater is echter alleen voorbehouden aan echte ‘diehards’.

Zuid-Tirol

De landelijke Italiaanse regio, verscholen tussen de bergtoppen van de Dolomieten en de wijngaarden, is een stuk minder druk dan de Italiaanse kustregio’s en biedt avontuurlijke vakantiemogelijkheden voor het hele gezin.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.