SilvrettaRun 3000: de leukste trailrun van Oostenrijk

Op 13 en 14 juli vindt in de vakantieregio Paznaun-Ischgl de 7e editie van de SilvrettaRun 3000 plaats. Aan deze bijzondere trailrun door het prachtige berglandschap kunnen zowel recreatieve hardlopers en profs als teams deelnemen.

Er kan gekozen worden uit een marathonafstand of twee kortere parcours van Ischgl tot Galtür. Ook voor kinderen zijn er drie verschillende afstanden. Deelnemers doen niet alleen mee voor hun eigen sportieve prestatie; per deelnemer gaat er namelijk EUR 5,- naar de internationale stichting ‘Wings for Life’, dat onderzoek financiert gericht op genezing van ruggenmergletsel.

 

 

Tijdens de SilvrettaRun 3000, die op zaterdag 14 juli plaatsvindt, kiezen hardlopers een route die bij hun conditie en ervaring past. Wie voor ‘Small’ kiest, loopt een route van 11,2 km en 360 hoogtemeters, via Mathon en Tschaffein naar Galtür. Bij de ‘Medium’- variant van 29,9 km worden 1.482 hoogtemeters overbrugd in de route via Fimbatal helemaal naar de Ritzenjoch op 2.686 meter. Wie de ultieme uitdaging wil aangaan, kiest voor de ‘Hard’-trail van 42,195 km waarbij 1.800 hoogtemeters worden overbrugd naar bijna 3.000 meter hoogte op de top van de Kronenjoch.

 

 

Silvretta Kids Run

Op vrijdag 13 juli verzorgen de kleine atleten de aftrap van de SilvrettaRun 3000, met de Silvretta Kids Run. Als je vier jaar of ouder bent, kan je deelnemen aan deze run. Afhankelijk van de leeftijd lopen de jonge sporters de routes ‘Mini’ van 450 meter, ‘Midi’ met een afstand van 1 km of ‘Maxi’ met een lengte van 2 km.

Wings for Life

Per deelnemer wordt er EUR 5,- van het inschrijfgeld gedoneerd aan de liefdadigheidspartner Wings for Life. Deze internationale, non-profit stichting zet zich in voor dwarslaesie-onderzoek, met de missie een behandeling tegen dwarslaesie te vinden. Zij financieren wereldwijd wetenschappelijk onderzoek en klinische studies van wereldklasse, gericht op de genezing van ruggenmergletsel.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.