SalzburgerLand: vier events van wereldformaat

Veel muziek, van dubstep tot Mozart en van electro tot Liszt, het thema van een super extravagant charity-event én de locatie van een wereldkampioenschap trailrunning… SalzburgerLand laat zich deze zomer van zijn veelzijdige kant zien. Een overeenkomst is er ook: het zijn events van wereldformaat

2 juni: Life Ball
Dit grootse gala in Wenen viert in 2018 zijn 25-jarig jubileum. Traditioneel gaat de opbrengst naar het goede doel: de bestrijding van hiv en aids. Jaarlijks is het Life Ball het toneel van mode, muziek en entertainment van het hoogste niveau. In 2018 wordt een eerbetoon gemaakt aan ‘The Sound of Music’, als toonbeeld van Oostenrijkse waarden en tradities. En diezelfde Sound of Music is natuurlijk één van de topattracties in SalzburgerLand. Kortom: Live Ball met SalzburgerLand!

 

Lees ook dit artikel: 8x zomer in Salzburgerland

 

22 – 24 juni: wereldkampioenschap Trailrunning
Maar liefst 120 kilometer trailrunning, waarbij een hoogteverschil van 7.100 meter overbrugd moet worden… Dat is de opdracht voor deelnemers aan het ‘adidas INFINITE TRAILS World Championships’ in het Salzburgse Gasteinertal. 333 deelnemers in teams van 3 personen die elk een deel van het parcours afleggen en elk één van de 3 bergtoppen aandoen. Spektakel, ook voor toeschouwers!

 

 

5 – 7 juli: Electric Love Festival
Liefhebbers van electro- en dubstep kunnen dit niet laten lopen: een festival van megaformaat met een imponerende line-up. Van 5 tot 7 juli verandert het terrein rond de Salzburgring in een plaats waar het drie dagen volop feest is. Armin van Buuren is er, en ook Axwell&Ingrosso, Steve Aoki, 3 are legend, Rudimental DJ en nog tientallen anderen op diverse podia. Het festival is nog niet zo bekend, dus dit is de kans om erheen te gaan, want aan het spektakel en de line-up ligt het niet.

20 juli – 30 augustus: Salzburger Festpiele
Muziek van een heel ander soort hoor je op dit wereldberoemde festival. Met een budget van 60 miljoen euro wordt dik een maand lang alles uit de kast gehaald en gespeeld op het gebied van opera en operette, toneel, concerten en meer: in totaal ruim 200 voorstellingen van topniveau. Een opvoering van ‘Jedermann’ bijwonen in de openlucht op het plein voor de Dom in Salzburg is traditie in deze concertstad.

Ga voor meer info naar de website.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.