8x zomer in Salzburgerland

Na een mooi en lang winterseizoen komen de lente en zomer er nu echt aan in SalzburgerLand. Veel zon, temperaturen van 15 tot 22 graden. Tijd voor een aantal zomertips ter inspiratie!

Almsommer

De start van het zomerseizoen wordt in Salzburgerland uitbundig gevierd op speciale dorpsfeesten, leuk om mee te maken! Dit jaar is de officiële opening van de Almsommer op 24 juni op de Gruberalm in Hintersee.

Watersport in SalzburgerLand

Er zijn 180 bergmeren en 22 kunstmatig aangelegde meren waar je een frisse duik in kunt nemen.

Gezond en gezellig

In SalzburgerLand liggen meer dan 500 berghutten. Ruim 80% daarvan is bereikbaar na een wandeling van één tot anderhalf uur. Kortom: een mooie combinatie van actief bezig zijn en lekker ontspannen op het terras van een berghut.

 

 

‘Slow bike tour’ met de e-bike

Een slow bike tour klinkt relaxed en is het ook. Een speciaal aangelegde route voor e-bikers van in totaal 164 kilometer, met gespecialiseerde verhuurders, oplaadstations en meer. Zonder moeite overbrug je ook ruim 2.500 meter hoogteverschil!

Events van wereldklasse

Niet alleen de Salzburger Festspiele, maar ook het Electric Love Festival staat op hoog niveau. Een driedaags festival van 5 tot 7 juli waar de toppers in electro-, dubstep- en housemuziek draaien (waaronder Armin van Buuren).

 

 

Sport op het hoogste niveau

Van 22 tot 24 juni vinden de adidad Infinite Trails World Championships plaats in Gastein. De trailrunning teams moeten een traject van 120 kilometer met een hoogteverschil van 7.100 meter overbruggen. Alleen toekijken mag ook!

Wandelen met de kids

Speciaal voor families met kleine kinderen liggen er in de regio Pongau heel geschikte wandelroutes, zelfs als je met de kinderwagen komt! Niet te lang, niet te steil, maar toch met het echte berggevoel. Voor de wat oudere kids zijn er speciale themawandelingen uitgezet.

Salzburgerland heeft een grote keuze aan accomodaties met maar liefst 261.000 hotelbedden, van luxe 5-sterren tot gemoedelijke pensions en berghutten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.