Idaho in het teken van lokale wijnen tijdens food- en wijnfestival

Deze zomer, op 10 juni 2018, gaat in de hoofdstad van Idaho alle aandacht uit naar het Savor Idaho food- en wijnfestival. In de botanische tuinen van Boise houdt Idaho Grape Growers and Wine Producers Commission voor de 10e keer dit evenement, waar de liefhebber wijnen en lokale producten uit de staat kan proeven.

Lokale gerechten

Op deze dag koken restaurants uit de staat de lekkerste lokale gerechten die gecombineerd worden met de beste wijnen uit de staat. Met dit event geeft Idaho consumenten een unieke gelegenheid om de beste wijnen en lekkernijen uit de hele staat te proeven.

 

 

Wijnindustrie

De wijnindustrie in Idaho is in de afgelopen 30 jaar gestaag gegroeid. Idaho is de thuisbasis van meer dan 50 wijngaarden met in totaal meer dan 1.300 hectare waar verschillende druivensoorten groeien. Bij vele wijngaarden in Idaho kan de liefhebber terecht voor een wijnproeverij en een kijkje achter de schermen om te zien hoe de productie van de wijnen verloopt.

 

 

In en rondom Boise vindt de wijnliefhebber acht wijnlokalen waar lokale wijnen geproefd kunnen worden. Alle wijngaarden zijn te voet of per fiets bereikbaar en zijn te vinden in downtown Boise en Garden City, waardoor de consument eenvoudig verschillende wijnlokalen kan aandoen.

Reizen

Onlangs werd de hoofdstad Boise door het Amerikaanse reismagazine Travel + Leisure benoemt tot 1 van de 50 beste steden om naar toe te reizen in 2018. Daarbij tipte het reismagazine de lezer over de wijnindustrie in de staat.

Wijngaarden in Idaho

Wijnregio Idaho is niet de meest voor de hand liggende wijnregio gezien het klimaat en de grond niet ideaal zijn voor de teelt van de druiven. Niettemin heeft de stad Lewiston, in Noord Centraal Idaho, een van de beste omstandigheden voor de wijnproductie van het noordwesten van de Verenigde Staten. De strenge winters zorgen ervoor dat er geen bacteriën of ongedierte bij de druiven kunnen komen. In de zomer zorgen de hete dagen en koele nachten ervoor dat de suikers en zuren een balans vinden. De staat heeft sinds 2009 jaarlijks gemiddeld 1.4 miljoen liter wijn geproduceerd waaronder populaire wijnen zoals Chardonnay, Riesling, Viognier, Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Malbec, en Tempranillo. De Snake River Valley is de grootste wijnproducent en is in de afgelopen jaren explosief gegroeid. In 1976 telde de staat één wijngaard, in 2002 groeide dit aantal naar 11 wijngaarden en in 2016 waren er 52 wijngaarden in Idaho te vinden. In totaal produceerden deze wijngaarden in 2015 bijna 1 miljoen liter wijn.

Ontdek Idaho

Naast de groei van lokale wijnen, biedt Idaho een combinatie van natuur en cultuur. Idaho ligt in het noordwesten van Amerika en hoewel het 1 van de minder bekende bestemmingen van de Verenigde Staten is, is het een bestemming met veel potentie om meer internationale vakantiegangers aan te trekken. In de zomer is het er aangenaam warm en een ideale bestemming voor natuurliefhebbers en avonturiers die buiten de gebaande paden willen treden. Raften op de Snake River, kamperen in het Sawtooth National Forest of wandelen door het maanlandschap van het Craters of the Moon National Monument & Preserve. In de winter valt er sneeuw en kunnen diverse vormen van wintersport worden beoefend. Via de omliggende staten (en vanuit Canada) is Idaho uitstekend bereikbaar, zowel met het vliegtuig als met de huurauto of camper. De staat is dan ook perfect te combineren met een bezoek aan 1 van die omliggende staten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.