Norwegian Bliss schrijft historie als ‘grootste schip ooit gedoopt in Seattle’

Na een tour van anderhalve maand in Europa en de Verenigde Staten is Norwegian Bliss van Norwegian Cruise Line gisteren officieel gedoopt in haar zomer thuishaven Seattle. Na de introductie-cruise van 30 mei – 2 juni gaat Norwegian Bliss, het derde schip in de meest succesvolle klasse in de geschiedenis van de rederij, voor haar eerste zomercruiseseizoen naar Alaska. Tijdens de reis worden Ketchikan, Skagway, Juneau en Victoria (Canada) aangedaan. Samen met Norwegian Jewel en Norwegian Pearl vormt Norwegian Bliss de jongste vloot ooit voor Alaska-cruises

4004 Passagiers

Het cruiseschip met een capaciteit voor 4.004 passagiers is bij het binnenvaren van de haven van Seattle verwelkomd met een watersaluut door de Seattle Fire Department. De onlangs gerenoveerde Bell Street Cruise Terminal aan Pier 66 ontving het 168.000 ton tellende schip.

 

Lees ook dit artikel: Alles over cruisen

 

‘Norwegian Cruise Line maakt al achttien jaar cruises vanuit Seattle. De gezamenlijke investering door Norwegian Cruise Line Holdings en de Port of Seattle waarmee de verbetering van de Bell Street Cruise Terminal op Pier 66 is mogelijk gemaakt, demonstreert onze betrokkenheid bij de stad Seattle’, zei Frank Del Rio, president en ceo van Norwegian Cruise Line Holdings. ‘Norwegian viert deze maand het vierentwintigste jaar dat zij cruises maakt naar Alaska. Nu de Norwegian Bliss is toegevoegd aan onze Alaska-vloot hebben we de grootste capaciteit ooit in ons bestaan en kunnen we gasten meer mogelijkheden bieden om de grootsheid van de bestemming te laten ervaren.’ Zo’n 2.400 mensen waren gisteren getuige van de doopplechtigheid geleid door de doopvader Elvis Duran en het team van The Morning Show, toen deze op het gehele schip werd uitgezonden.

 

 

Frank Del Rio en Andy Stuart, president en ceo van Norwegian Cruise Line, verwelkomden partners uit de reisindustrie, investeerders en gasten uit het bedrijfsleven aan boord van Norwegian Bliss. Bijzondere gasten waren de gouverneur van Alaska Bill Walker en lokale afgevaardigden uit Seattle. Ook de internationale, gerenommeerde kunstenaar Wyland, gespecialiseerd in het mariene leven, was aanwezig. Zijn enorme wandschildering siert de romp van Norwegian Bliss en staat voor een inspirerende herinnering aan de grootsheid van Alaska en het belang om de oceanen te beschermen.

Na de traditionele zegen heeft doopvader Elvis Duran Norwegian Bliss officieel gedoopt met het symbolische stukslaan van de fles tegen de boeg van het schip, en wenste het schip, de passagiers en de bemanning een behouden vaart. De plechtigheid werd gevolgd door een avond vol verrassingen.

Norwegian Bliss gaat vanuit Seattle zevendaagse cruises uitvoeren naar Alaska. In oktober maakt zij een aantal cruises naar de Mexicaanse Riviera vanuit Los Angeles. In de winter vaart het schip van Miami in het oostelijke Caribische gebied en in 2019 vanuit New York naar de Bahama’s, Florida, de zuidelijke en westelijke Caribbean.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.