Het nieuwe relaxen: wellnessvakantie voor moeder & kind in Portugal

In deze drukke tijden winnen ‘slow holidays’ en wellnessvakanties aan populariteit, ook bij (jonge) ouders. Een mini-break zonder de kinderen is voor velen vaak de enige optie.

Het Portugese Martinhal Family Hotels & Resorts speelt hierop in door tijdens een familievakantie de zorg voor de kleinste gasten af en toe uit handen te nemen terwijl ouders genieten van speciale wellness- en yoga arrangementen. Drie tips voor ‘me time’ en ‘family time’ voor jonge gezinnen:

1. Moeder & kind spabeleving

Kersverse ouders struggelen regelmatig met het vormgeven van hun ‘nieuwe’ leven en bijkomende verantwoordelijkheden. Extra aandacht en tijd voor jezelf is iets waar elke ouder zo nu en dan naar verlangt. Bij de Portugese familiehotelketen Martinhal kan dat mét de kleine erbij tijdens een relaxte Baby’s First Holiday. De locaties in Sagres en Cascais beschikken over een sfeervolle Finisterra Spa waar speciale ouder & kind treatments’ op de menukaart staan: van ‘new mom’ massage tot een ‘moeder & kind facial of manicure’ en ‘vader & kind rugmassage’. Bij Martinhal Quinta komt de masseur ‘aan huis’ zodat moeder of vader even kunnen relaxen terwijl de kleine een middagdutje doet.

 

 

2. Familie yoga retreat

Yoga is hot en een goede manier om te ontspannen en even alle to do-lijstjes te vergeten. Maar een drukbezet gezinsleven gaat vaak niet samen met een week zon en zonnegroet. De professionele babysits bij Martinhal bieden dan uitkomst: terwijl de ouders genieten van een relaxte yogales, zijn de kleintjes bij hen in goede handen. Maar extra leuk is het om samen met de kinderen een les te volgen en samen helemaal zen te worden.

 

 

3. Samen in het diepe: Baby Swim

De eerste keer samen in het zwembad is voor vaders en moeders vaak een mijlpaal. Tijdens een half uur Baby Swim – een speciale babyzwemles – raken ouders en hun baby’s vertrouwd met het water. Voor peuters is de allereerste zwemles misschien nog wel spannender. Martinhal biedt daarom privélessen in een rustige omgeving zodat de kleintjes gemakkelijk en snel leren zwemmen.

Praktische informatie

Prijzen voor een verblijf in Cascais in januari t/m maart vanaf:
222€ per nacht, voor een Deluxe Superior Room (w/ incl. stapelbedden)
379€ per nacht, voor een Grand Deluxe Villa (w/ 2 slaapkamers)

En voor een verblijf in april, mei of juni vanaf:
282€ per nacht, voor een Deluxe Superior Room (w/ incl. stapelbedden)
481€ per nacht voor een Grand Deluxe Villa (w/ 2 slaapkamers)
Privé zwemlessen zijn de boeken vanaf €19 voor 1 les en € 76 voor 5 lessen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.