Gelderland verkozen tot meest gastvrije provincie

Vakantiegangers vinden Gelderland de meest gastvrije provincie van Nederland.
Dit blijkt uit ‘Het Gastvrijheidsonderzoek’ dat vakantieparkenwebsite Bungalowparkoverzicht.nl heeft uitgevoerd op basis van 1.325 vakantiebezoeken in Nederland.

De Nederlandse vakantieganger werd gevraagd naar hun mening over verschillende aspecten van gastvrijheid, zoals: de vriendelijkheid en behulpzaamheid van de inwoners, de uitnodigende natuur en dorpen in de omgeving, de kwaliteit van de accommodaties, de horecavoorzieningen en de recreatieve mogelijkheden.

 

 

De provincie Gelderland krijgt van de Nederlandse vakantieganger het hoogste cijfer voor de algehele gastvrijheid: een 7.44. Op alle gemeten punten rondom gastvrijheid krijgt de provincie Gelderland bovengemiddelde waarderingen.

 

 

Na Gelderland worden Noord-Brabant (7.40) en Limburg (7.37) genoemd als meest gastvrije provincies. De Nederlandse vakantieganger vindt de provincie Groningen (6.64) het minst uitnodigend.

Limburgers meest behulpzame en vriendelijke inwoners

Wie de weg kwijtraakt in Limburg heeft toch nog een beetje geluk. Limburgers blijken namelijk het vriendelijkst en meest behulpzaam te zijn volgens de Nederlandse vakantieganger. Met een 7.59 krijgen de Limburgers de hoogste waardering van alle Nederlanders. Ook inwoners van Overijssel (7.53) en Flevoland (7.52) krijgen een pluim.

De mooiste natuur en dorpjes in Noord-Brabant

Genieten van de omgeving kun je het beste doen in Noord-Brabant, Limburg of Gelderland. De Nederlandse vakantieganger geeft de omgeving rond de vakantieparken in Noord-Brabant de hoogste waardering met een 7.49. Limburg en Gelderland volgen op korte afstand met een ruime voldoende, respectievelijk met een 7.47 en een 7.44.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.