Waar kun je van de zomer genieten?

In de zomer vindt het leven in Frankfurt am Main buiten plaats met livemuziek, onder schaduwrijke bomen, direct aan de rivier, op het water, met een koel drankje in een ligstoel of in het verkoelende water. Voor stedentrippers die graag iets vieren, relaxed willen chillen of houden van een veelzijdig cultureel aanbod, blijft er voor de vakantie niets te wensen over.

De unieke skyline kan men met name ‘s zomers vanaf allerlei bijzondere locaties bewonderen. Bovendien ontmoet men ook altijd wel inwoners van Frankfurt met wie men een mooie dag of gezellige avond kan beleven.

Openluchtconcerten voor zwoele zomeravonden

Alle muziekvrienden beleven op 23 augustus een zomerse concertavond op de noordelijke Mainoever. Dit bijzondere openluchtconcert van de Hessische regionale omroep bestaat uit maar liefst twee concerten – gratis en in de openlucht aan de rivier. Het evenement begint om 18.00 uur bij de Weseler Werft met de hr-bigband. Om 20.00 uur treedt het hr-symfonieorkest op. Dit jaar draait alles muzikaal gezien om Litouwen.

 

 

Ook de Frankfurter Palmengarten is niet meer weg te denken uit het zomerse culturele leven in de stad. Tijdens Summer in the City lopen kunstenaars uit alle delen van de wereld de deur van het muziekpaviljoen plat. Het programma is van hoog niveau en varieert van folk tot avant-garde. Er wordt gespeeld van 24 juli tot en met 21 augustus, vanaf 19.30 uur.

 

 

Tot ‘s avonds laat feestvieren in de openlucht

In de zomermaanden verandert het bezoekersterras van terminal 2 op het vliegveld van Frankfurt in een wel heel bijzondere evenementenlocatie voor alle leeftijdsgroepen: bij ondergaande zon genieten van een hippe cocktail, gezellig kletsen, kijken naar de opstijgende en landende vliegtuigen terwijl er muziek wordt gemaakt – het vliegveld van Frankfurt is op 19 juli, 16 augustus en 20 september de place to be voor een hapje en een drankje. Geopend van 18 tot 24 uur. Tickets zijn vanaf vier weken voor de datum van het evenement verkrijgbaar via www.events.frankfurt-airport.com. Lastminutebeslissers kopen hun kaartje bij de avondkassa.

Feest voor waterratten

Van medio mei tot medio september zijn de waterspeeltuinen geopend. De speeltuin in het Günthersburg-park heeft o.a. een groot speelterrein met fonteinen, waar kinderen het uitgillen van plezier. Voor volwassenen biedt deze groene oase midden in de stad prachtige en wijd vertakte wandelpaden, bankjes om even op te zitten, grote ligweides en oude bomen die voor schaduw zorgen. Ook is er een café in het park.

Chillen bij de rivier

Soms is er niet meer nodig dan een paar houten banken, wat appelwijn, bier of wijn en wat lekkere hapjes om even volmaakt gelukkig te zijn. In het Maincafé ontmoet tout Frankfurt elkaar, om dicht bij de rivier te zijn en perfect uitzicht te hebben op de skyline. Er zijn ligstoelen te huur, maar je kunt ook zelf een deken meenemen om op te zitten. Het publiek is zeer gemêleerd.

Zoek het hoger op in rooftop-bars

Op het ‘CityBeach’ (Töngesgasse 8, toegang via de parkeergarage Konstablerwache) wanen bezoekers zich op het verre Sicilië. Palmen, olijfbomen, strandstoelen, hangmatten en ligstoelen zorgen voor het ware vakantiegevoel. Een beachvolleybalveld en twee zwembaden mogen natuurlijk niet ontbreken. Vanaf daarboven heeft men een fantastisch uitzicht op de skyline van Mainhattan.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.