Hannover in de top 10 van opkomende reisbestemmingen 2018

Net over de grens liggen Hannover, Braunschweig, Celle, Göttingen, Goslar, Hameln, Hildesheim, Lüneburg en Wolfenbüttel, negen romantische steden die allemaal een reis waard zijn. Hannover staat volgens boekingssite Booking.com zelfs in de top 10 van reisbestemmingen in 2018. In 2017 behaalde Hannover al de 3e plaats in een ranking van de meest stressvrije steden ter wereld.

Aanrader voor 2018: Hannover

Hannover houdt zich in de lijst van populairste nieuwe reisbestemmingen 2018 van Booking.com prima staande tussen miljoenensteden als Lima en Brisbane. Met zijn vele musea, parken en culturele evenementen is de hoofdstad van de Duitse deelstaat Nedersaksen het komende jaar een trendy trekpleister. Hannover hoort bij het samenwerkingsverband ‘9 steden+1’ in Nedersaksen, waartoe, naast de bovenvermelde steden, ook de ‘Autostadt’ Wolfsburg met haar themapark behoort.

 

 

Wat valt er te beleven in deze steden?

Charmante binnensteden en cultuur op het hoogste niveau, maar ook de vele winkelmogelijkheden en trendy restaurants en kroegen maken deze steden zo aantrekkelijk. Maak bijvoorbeeld eens een uitstapje naar de Kaiserpfalz (Keizerpalts) in Goslar, de UNESCO-Werelderfgoedkerken St. Michaelis en de Mariendom (met Dommuseum) in Hildesheim of het kunstmuseum Celle, het enige ter wereld dat 24 uur per dag open is. Beleef Hannover en omgeving vanaf ongeveer 100 meter hoogte, na een rit met de unieke hellende lift die naar het uitzichtpunt in de koepel van het stadhuis leidt. Of breng een bezoekje aan de fabriek van de wereldberoemde Jägermeisterlikeur in Wolfenbüttel, of aan het themapark ‘Autostadt’ in Wolfsburg met zijn park- en lagunelandschap.

 

 

Maak een gezellige kroegentocht door Universiteitsstad Göttingen. Wat ook tot de mogelijkheden behoort: een boottocht op de Weser in Hameln of een vlottocht op de rivier de Oker om de mooiste kanten van Braunschweig te ontdekken. Leren zoutzieden? Dat kan in het Duitse Zoutmuseum in Lüneburg. En tussendoor geniet de bezoeker natuurlijk van regionale lekkernijen als een stevige ‘Heidschnucken Ragout’ (schapenragout) in Celle en van lokaal bier, bijvoorbeeld de ‘Gose’ uit Goslar.

Bijzondere evenementen het jaar rond

Het hele jaar door zijn er bijzondere activiteiten: van 25-28 januari is er het lichtkunstproject in de straten van Hildesheim tijdens EVI Lichtung; op 30 april de Walpurgisnacht in Goslar, waar de lente wordt begroet; van 10 t/m 21 mei het oudste Händelfestival ter wereld in Göttingen. Kom in de zomer van 25 t/m 29 juli genieten van de Wijnmarkt in Celle en in augustus van de ‘Open Air’-concerten in de historische setting van de Burgplatz in Braunschweig. En van 17 t/m 19 augustus viert Wolfenbüttel haar 900ste verjaardag met diverse activiteiten. In zoutstad Lüneburg vinden van 28 t/m 30 september de jaarlijkse ‘Sülfmeistertage’ (feest rond het thema zout) plaats. Van medio mei t/m medio september wordt elke zondag om 12.00 uur een gratis, 30 minuten durend openluchtspel rondom de rattenvanger van Hameln opgevoerd. Op 26 mei, 9 juni, 18 augustus, 1 en 15 september vinden de 28ste Internationale vuurwerkwedstrijden plaats in de prachtige tuinen ‘Herrenhäuser Gärten’ in Hannover . In alle 9 steden kan de bezoeker tot de kerst rondstruinen op de sfeervolle kerstmarkten.

Meer informatie over de steden en alle evenementen op 9cities.de

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.