Vier de zomer in Leipzig met culturele evenementen

De Oost-Duitse stad Leipzig staat bekend als echte cultuurstad en de agenda voor komende zomer is dan ook goed gevuld met evenementen. De stad is niet alleen een magneet voor fans van klassieke muziek, maar ook voor creatievelingen, geschiedenisliefhebbers en fijnproevers.

Jongenskoor voor de Thomaskirche in Leipzig. Foto Peter Hirth.

Daarnaast is de Saksische stad ook een mooi uitgangspunt voor een vakantie in de regio met talrijke fiets- en wandelpaden, burchten en kastelen en een waterrijk landschap.

Muziek in Leipzig

Bekende componisten van klassieke muziek als Bach, Wagner, Mendelssohn en Schumann zijn onlosmakelijk met Leipzig verbonden. Jaarlijks reizen duizenden muziekliefhebbers van over de hele wereld af naar de stad. Hoogtepunten zijn dan ook de concerten van het Gewandhaus-orkest, een van de beste ensembles ter wereld. Duitsland‘s bekendste jongenskoor is een van de oudste culturele instituten van de stad en bestaat al 800 jaar!

 

 

Nog veel meer te bieden

Naast klassieke muziek heeft Leipzig veel meer te bieden. Bekijk kunstwerken van de oude meesters of de Leipziger Schule of kies juist voor hedendaagse kunst en artistieke perspectieven in oude fabrieksgebouwen. Voor families is de dierentuin met haar tropische avonturenwereld ‘Gondwanaland’ een absolute trekpleister, maar ook de 360º panorama ‘Panometer’ in de oude gashouder van de stad is de moeite van het bezoeken waard. Avonturenrijk BELANTIS en de wedstrijden van voetbalclub RB Leipzig zijn leuke dagexcursies die je vanuit de stad kunt maken.

 

 

Water & sport

Ga je deze zomer naar Leipzig, vergeet dan je zwemkleding niet! Aan de poorten van de stad lonkt het Leipziger Neuseenland met veel waterplezier en sportieve activiteiten. Wildwaterraften, kanoën, SUP-pen, peddelen in een opblaasbootje of varen op een plezierboot, je kunt in de regio rondom Leipzig je hart ophalen en actief ontspannen op het water.

Leisnig: Burg Mildenstein

Fietsen en wandelen

Fiets- en wandelliefhebbers zitten ook goed in Leipzig en haar omgeving, waar talloze bewegwijzerde routes te vinden zijn. Fiets over het Mulderadweg door het culturele landschap, wandel over het wandelpad Heide-Biber-Tour of volg de voetsporen van 500 jaar Reformatie op de 500 km lange Lutherweg Sachsen. In de directe omgeving van Leipzig zijn veel burchten en kastelen te vinden, waaronder het mooiste ridderkasteel van Saksen, kasteel Kriebstein, het Mildenstein-kasteel of kasteel Colditz met zijn militaire geschiedenis.

Evenementenkalender in de stad en de regio:

De Leipzigse (stad en regio) evenementenkalender voor komende zomer is goed gevuld. Zie bijgevoegd een overzicht van de evenementen van juni t/m september 2018.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.