Het Grote Geschiedenis Doeboek voor op vakantie

Hoe hoog was de eerste wolkenkrabber? Wat is het gevaarlijkste beroep uit de geschiedenis? En weet jij welke grote keizer niet kon lezen en schrijven? Lees het in Het Grote Geschiedenis Doeboek!

Nieuw, editie 2! Van de makers van Historisch Nieuwsblad

Na de succesvolle eerste editie staat de nieuwe editie van Het Grote Geschiedenis Doeboek weer vol met historische feitjes, spannende puzzels en sterke verhalen. Van de Oude Grieken tot de Koude Oorlog en van de Romeinen tot aan de huidige tijd. Lees alles over de vreemdste beroepen van vroeger, speel een spannend bordspel, kraak je hersens met rebussen en woordzoekers en bak een historisch smakelijke boterkoek. Op vakantie of lekker thuis: met dit boek komt ieder nieuwsgierig kind de zomer wel door!

 

 

Een reis door het verleden

De reis begint bij de Oude Grieken. We gaan op pad met Odysseus, die tijdens zijn reis goden, reuzen en tovenaressen ontmoet. In het Oude Rome leren we hoe de Romeinen zich wassen. In Amsterdam gaan we op bezoek bij beroemde kaartenmakers uit de Gouden Eeuw. De bekende journalist Kuifje laat zien hoe nieuws gemaakt wordt en hoe hij als verslaggever de hele wereld over reist. Met behulp van zijn tips kunnen kinderen zelf hun opa of oma interviewen.

 

 

Over Het Grote Geschiedenis Doeboek

Dit vrolijke en rijk geïllustreerde doeboek is door de redactie van Historisch Nieuwsblad speciaal gemaakt voor kinderen van 8-12 jaar. Het doel is om op even speelse als inhoudelijke wijze te laten zien hoe mooi, verrassend en spannend geschiedenis is. In tien hoofdstukken reizen de lezers door de tijd door middel van weetjes, opdrachten en puzzels. Door de aansprekende tekstjes en de vele doe-opdrachtjes leren kinderen verrassende feiten over de fascinerende geschiedenis. Kenmerkend voor Het Grote Geschiedenis Doeboek is de aandacht die besteed is aan zowel de kwaliteit als de speelse vormgeving.

Over de makers

Al meer dan 26 jaar richt Historisch Nieuwsblad zich op het vertalen van geschiedenis naar een breed publiek. Door het maken van het maandelijkse tijdschrift en de jaarlijkse Historische Scheurkalender, maar ook door het organiseren van het Geschiedenis Festival, collegedagen, historische reizen en andere spraakmakende evenementen. Met Het Grote Geschiedenis Doeboek wil de redactie ook de generatie van de toekomst aanspreken en op een verantwoorde manier de interesse in het verleden bij hen vergroten.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.