Vogelspotten in Peru; hier moet je zijn

Op 5 mei vond de internationale ‘Global Big Day’ plaats; een dag compleet in het teken van vogelspotten. Meer dan dertig beschermde natuurgebieden in Peru waren voorbereid op de komst van de vogelspotters.

De Global Big Day is het belangrijkste toernooi vogelspotten ter wereld en wordt sinds 2015 georganiseerd door het laboratorium van de ornithologie aan de Cornell University (New York, Verenigde Staten). Peru laat door deelname niet alleen haar enorme diversiteit zien, maar het toernooi brengt ook experts en liefhebbers van vogelspotten bij elkaar.

Peru als land voor vogels

Dat Peru een perfecte bestemming is voor vogelaars, is voor velen geen geheim. Door de enorme diversiteit aan natuurgebieden krijgen ook vele diersoorten een kans om hier te vertoeven. Denk maar aan de Colca Canyon, de thuishaven van de condor. Peru telt zo’n 1830 verschillende vogelsoorten, en is ook het land met de meeste endemische diersoorten ter wereld, namelijk meer dan 120. Dertien procent van het land bestaat uit beschermde gebieden, waar de meest diverse en bijzondere flora en fauna hoogtij vieren. Wij hebben drie van deze gebieden voor je uitgelicht.

 

 

Nationaal Park Cordillera Azul

Sinds 2017 is het Nationaal Park Cordillera Azul een nieuwe vogelsoort rijker; de cordillera-azulmiervogel, wat alleen al reden is om het park te bezoeken. Het park ligt in het noordoosten van het land en is vooral vanwege de unieke vergezichten aan te raden. Kijk goed door de mysterieuze mistwolken om de mooiste vogelsoorten te ontdekken! Vlieg vanaf Lima naar Tarapoto (ongeveer 1.15 uur richting noorden), en neem vanaf Tarapoto een shuttle service naar het natuurgebied.

 

 

Nationaal Park Manu

Het Nationaal Park Manu heeft de hoogste biodiversiteit ter wereld, dus deze mag niet ontbreken in de lijst. Vogelliefhebbers kunnen hier meer dan 1.000 verschillende soorten vogels spotten, waaronder diverse soorten kolibries, reigers, papegaaien en de meest opvallende: de nationale vogel van Peru; de rode rotshaan. Deze prachtige vogel is moeilijk te missen dankzij de felle roodoranje kleur (bij het mannetje). Het Nationaal Park Manu ligt op ongeveer drie uur rijden van Cusco.

Natuurreservaat Allpahuayo Mishana

In het Noordelijke Amazonegebied, op minder dan dertig kilometer ten zuiden van de stad Iquitos, de hoofdstad van Lares, kun je het natuurreservaat Allpahuayo Mishana vinden. Het gebied is een bijzonder oerwoud met wit zand als ondergrond. Je kunt hier meer dan 475 vogelsoorten vinden, en meer dan 13 van deze vogelsoorten zijn alleen op deze plek te spotten! Twee prachtige voorbeelden hiervan zijn de pompadourcotinga; een vogel van uitzonderlijke schoonheid die alleen bekend is in Peru uit het reservaat, en saffraan-kuif tyrant-manakin.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.