Nacht van Kunst & Kennis wordt Nacht van Ontdekkingen

Na het 5-jarig jubileum vorig jaar van de Nacht van Kunst & Kennis, heet diezelfde nacht dit jaar ‘Nacht van Ontdekkingen’. De Nacht van Ontdekkingen, voor het eerst georganiseerd door het Leidse communicatiebureau Maters & Hermsen, vindt plaats op zaterdag 15 september.

Conceptueel en inhoudelijk wijzigt ‘de Nacht’ nieuwe stijl niet ten opzichte van de Nacht van Kunst & Kennis 2017. “Het format blijft grotendeels gelijk, nieuw is dat er dit jaar met een thema gewerkt wordt ”, zo zegt Martijn Bulthuis van Leiden Marketing. “De Nacht van Ontdekkingen is een wetenschaps- en cultuurfestival waar de bezoeker in de binnenstad geniet van een verrassend programma van wetenschap, theater, muziek en kunst. Ook dit jaar worden er wederom vele acts geprogrammeerd op het snijvlak van kunst en kennis.”

 

 

Rapenburg en Pieterskerkplein

Belangrijke partner in de organisatie van de Nacht is de Universiteit Leiden die veel van haar gebouwen wederom ter beschikking zal stellen . Daarnaast ondersteunt de Universiteit ook inhoudelijk in de ontwikkeling van het festival dat dit jaar in het thema ‘tijd’ zal staan. “Op dit moment zijn we aan het kijken waar en welke locaties het meest geschikt zijn om een podium te bieden”, zo zegt Jeroen Maters van Maters & Hermsen. “Daarbij ligt het voor de hand om te kiezen voor de vele Universiteitsgebouwen rondom het Rapenburg en het Pieterskerkplein”, aldus Maters die blij is met deze opdracht. “We vinden het een mooi festival, belangrijk voor de profilering van de stad als stad van Kennis en Cultuur. Het past goed bij de interesse en kwaliteiten van ons bureau”.

 

 

Mirjam Flik van het Cultuurfonds Leiden is blij met de recente ontwikkelingen rondom de Nacht van Ontdekkingen: “We hopen met deze Leidse partners op een verdere doorontwikkeling en verbreding van de Nacht.”

De Nacht van Ontdekkingen is een initiatief van Cultuurfonds Leiden en Leiden Marketing in samenwerking met de Universiteit Leiden, Gemeente Leiden en diverse Leidse culturele instellingen.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.