Bezoek de 10e Museumnacht Leiden op 2 juni 2018

Op 2 juni 2018 vindt de 10e editie van de Museumnacht Leiden plaats en dat is reden voor feest. Deze editie halen 11 musea alles uit de kast om de nacht compleet te maken. De Museumnacht is dit jaar niet alleen een culturele beleving, maar ook een moment om de stad Leiden in al haar glorie te bewonderen. Dóór studenten en vóór iedereen.

Beestenmarkt

De Nacht wordt geopend op de Beestenmarkt, waarna bezoekers doorstromen naar de musea. De musea bieden een podium voor tentoonstellingen, muzikale optredens, interactieve workshops en lezingen. Het Nachtpad verbindt al deze activiteiten en leidt de bezoekers op een bijzondere wijze door een onvergetelijke nacht. Afsluitend is er een afterparty om de avond feestelijk af te sluiten.

 

 

Evenement

In samenwerking met de Leidse Musea organiseert Stichting Museumnacht Leiden dit evenement. Veertien studenten van de A.L.S.V. Quintus zijn onder andere verantwoordelijk voor de programmering, publiciteit en acquisitie. Samen met de Leidse musea zorgen zij voor een avondvullend programma.

 

 

Op de avond van 2 juni openen Hortus botanicus Leiden, Rijksmuseum van Oudheden, Oude Sterrewacht, Museum Volkenkunde, Japanmuseum SieboldHuis, Molenmuseum de Valk, Erfgoed Leiden en Omstreken, Rijksmuseum Boerhaave, Naturalis (in het Academiegebouw), CORPUS ‘reis door de mens’ (in de Hortus botanicus) en Museum Het Leids Wevershuis hun deuren. In 2017 bezochten ruim 4300 cultuurliefhebbers de Museumnacht Leiden. Meer informatie over de Museumnacht Leiden is te vinden op http://www.museumnachtleiden.nl. De Museumnacht Leiden is ook te volgen via Facebook en Instagram (Museumnacht Leiden).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.