Concepts of Time beelden in Leiden

Acht talentvolle jonge kunstenaars exposeren vanaf 17 mei hun werk in het Rijksmuseum van Oudheden onder de titel ‘Concepts of Time’, als onderdeel van de jaarlijkse openlucht-beeldententoonstelling op de Hooglandse Kerkgracht in Leiden. Stichting Beelden in Leiden biedt daarmee een podium aan talentvolle jonge beeldhouwers.

‘Concepts of Time’, de overkoepelende titel van deze zevende editie, staat in het teken van geschiedenis. Een mooie aanleiding om hedendaagse beeldhouwkunst te tonen in het Rijksmuseum van Oudheden dat dit jaar zijn tweehonderdjarig bestaan viert onder het motto Al 200 jaar van nu. De expositie in het Rijksmuseum van Oudheden toont verrassend en zeer uiteenlopend werk, van keramiek tot video-installatie, geïnspireerd door het verleden en de eeuwenoude museumcollectie. De kunstwerken zijn te zien tot en met 9 september 2018.

 

 

Hedendaagse kunstenaars laten zich graag inspireren door eeuwenoude vormentalen en technieken. Daarnaast lieten de kunstenaars zich voor ‘Concepts of Time’ ook inspireren door de museumcollectie. Zo lijkt de ‘Poortwachter’ van Camille Smeets een hedendaagse versie van de oudegyptische god Anubis, verwerkte Nynke Koster scarabeemotieven in haar rubberen afgietsels en maakte Bastienne Kramer nieuwe sculpturen voor haar expanderende installatie van meer dan honderd porseleinen vrouwenidooltjes.

 

 

In het totaal selecteerde gastcurator Sandrine van Noort voor de expositie in het Rijksmuseum van Oudheden acht kunstenaars. Juliaan Andeweg, Daniëlle van Ark, Jasper Hagenaar, Nynke Koster, Damian Kapojos, Bastienne Kramer, Emma van der Put en Camile Smeets reflecteren met hun werk allen op hun eigen wijze op aspecten uit het verleden.

De andere twee locaties in Leiden van ‘Concepts of Time’ zijn de Hooglandsche Kerkgracht (openlucht, 17 mei t/m 6 augustus 2018) en Galerie en voortuin van het Leids Universitair Medisch Centrum (17 mei t/m 2 september).

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.