Burgemeester Zaanstad opent nieuwe attractie Zaanse Schans

Burgemeester Jan Hamming van Zaanstad opende 25 mei 2018 de nieuwe attractie van de Zaanse Schans: Windmill Cruises. Tijdens een rondvaarttour wordt op een interactieve manier het heldenverhaal van de Zaanse molens verteld.

Molens en de kenmerkende groene huisjes

Onder de titel Helden in zicht! brengt Windmill Cruises Zaanse Schans een ode aan de Zaanse molens. Initiatiefnemer van dit bijzondere project is Gaby Lovers, telg van de bekende Amsterdamse redersfamilie.

‘De Zaanse molens hebben heldenrollen vervuld’

Ooit stonden er meer dan 1200. Door de molens floreerde de handel aan de Zaan dat leidde tot het allereerste handelsgebied in Europa. De Gouden Eeuw ontleent haar ontstaan, bestaan en succes aan de heldendaden van deze molens. Dat verhaal moet verteld worden.’

 

Lees ook dit artikel: Tulpen Tours Holland innoveert

 

Helden in zicht! is een interactieve rondvaarttour en duurt 45 minuten. Het hele jaar wordt er tussen 9.30 en 17.00 uur elk half en heel uur afgevaren. Via een app kunnen bezoekers kiezen uit tien talen. Tijdens de vaart worden beelden van toen en nu getoond.

 

 

Gaby Lovers: ‘Het toeristische landschap in Nederland vraagt om meer interactieve belevingen. Elke Nederlander zou trots moeten zijn op onze molens. Onze eigen helden.’ Windmill Cruises opent 1 mei de deuren op de Zaanse Schans. De officiële opening is op 25 mei. Deze zal worden verzorgd door burgemeester Jan Hamming van Zaanstad. Boek de rondvaart op windmillcruises.nl.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.