Lancering ‘Denderstreken’, een nieuwe fietsgids met vijf routes tussen Dendersteden in Scheldeland en de Vlaamse Ardennen

Met de zomer in aantocht mag de fiets van stal. De nieuwe fietsgids Denderstreken nodigt toeristen uit om de oevers van de Dender, de dorpen in de omringende vallei en de bruisende steden tussenin te ontdekken. Vijf routes tussen Dendermonde, Aalst, Ninove en Geraardsbergen geven de geheimen van de Dender prijs. Een uitstapje over de taalgrens heen, naar het Waalse Ath, zorgt voor de exotische toets.

Denderstreken is de vijfde pocket in een nieuwe serie fiets- en wandelgidsen van Toerisme Oost-Vlaanderen. Net als Grensgevallen, Koplopen, Oeverlopen en In het Spoor van de Schilderachtige Leie brengt ook deze gids een bundeling van vijf routes, met verrassende weetjes, praktische eet-, drink- en logiestips, tal van toeristische toppers en vijf portretten van streekbewoners, die elke route een eigen karakter geven.

 

 

Met Denderstreken krijgen toeristen voor een zacht prijsje een handige reisgids cadeau voor dagtochten én weekendtrips in een deel van Oost-Vlaanderen dat bol staat van cultuur en van verhalen. Dat beaamt ook de gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen Eddy Couckuyt. “De hele Dendervallei in Scheldeland en de Vlaamse Ardennen ademt geschiedenis en cultuur. Overal bots je op restanten van een boeiend verleden, maar ook op erkende streekspecialiteiten en wereldvermaarde tradities en festiviteiten die trots op handen worden gedragen.

 

 

Wanneer je de Dender volgt en Denderstreken leest, krijg je een nóg betere kijk op het bijzondere karakter van dit stuk Oost-Vlaanderen. Hier vind je de kabbelende rust van de prachtige Dender, maar voel je ook het bruisende leven van de historische steden die zich blijven herontdekken.”

De Dender ontspringt in het Waalse Ath, maar stroomt voor het grootste deel door Oost-Vlaanderen en mondt 65 kilometer verderop uit in de Schelde. De steden aan haar oevers zijn verbonden door een verhard jaagpad, waarlangs het heerlijk rustig fietsen is. Landinwaarts vind je slaperige dorpjes, glooiende velden, eeuwenoude molens en oervlaamse herbergen. Dit is het historische land van de hop, het wereldvermaarde carnaval, de statige reuzen en het haast vergeten kaatsspel. Hier is het heerlijk fietsen, van knooppunt naar knooppunt, van Geraardsbergen over Ninove, via Aalst tot Dendermonde.

“Met Denderstreken volg je de Dender van monding tot bron,” voegt Couckuyt toe. “Vier routes houden je overwegend in Oost-Vlaanderen, maar in een van die routes fiets je ook door een mooi stuk Vlaams Brabant en voor de vijfde route steek je ten zuiden van Geraardsbergen de taalgrens over, richting Ath. Dat leek ons logisch. De Dender ontstaat in Ath. En bovendien past de stad perfect binnen het thematische kader van de gids.” Wie benieuwd is naar de verbanden tussen de steden onderling en de vijf nieuwe routes die hen verbinden, bestelt Denderstreken online. De fietsgids is ook te koop in de diensten voor toerisme van de Dendersteden.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.