Bezoek Paleis Kneuterdijk in Den Haag

Wegens groot succes geeft het Haags Historisch Museum in samenwerking met de Raad van State een vervolg aan de maandelijkse rondleidingen door Paleis Kneuterdijk. De kaartverkoop voor de rondleidingen in juli tot en met november 2018 is gestart via de website van het Haags Historisch Museum.

Sinds 2016 organiseert het Haags Historisch Museum in samenwerking met de Raad van State elke eerste vrijdag van de maand een rondleiding door Paleis Kneuterdijk. De activiteit start bij het Haags Historisch Museum. Na een korte stadswandeling volgt de rondleiding door het paleis, met als hoogtepunten onder meer de voormalige balzaal en de Gotische zaal. Een bezoek aan het Haags Historisch Museum (op eigen gelegenheid) is inbegrepen.

 

 

In 1816 kocht Koning Willem I Paleis Kneuterdijk voor zijn zoon, de latere Koning Willem II, en zijn Russische vrouw Anna Paulowna. Het paleis, ontworpen door de Franse architect Daniël Marot, bleef in koninklijk bezit tot Koningin Wilhelmina het paleis in 1937 verkocht. Het gebouw kreeg diverse bestemmingen en werd in 1967 aangewezen tot rijksmonument.

 

 

In 1983 nam de Raad van State zijn intrek in het pand. Na jaren van renovatie en nieuwbouw heeft de Raad van State het gebouwencomplex aan de Kneuterdijk in 2011 weer in gebruik genomen en stelt sindsdien groepen in de gelegenheid om, onder leiding van een gids, een deel van het paleis te bekijken.

Data en kaartverkoop

  • De rondleidingen vinden t/m november 2018 elke eerste vrijdag van de maand plaats van 13.00 tot 14.30 uur.
  • De kosten per persoon bedragen € 12,50 regulier of € 7,50 voor Museumkaart-, Rotterdampas- en Ooievaarspashouders.
  • Tickets voor juli t/m november 2018 kunnen uitsluitend online gekocht worden via de website van het Haags Historisch Museum.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.