Vier de zomer in de Stubai Vallei

Dat het mooiste uitzicht te zien is vanaf de top van de berg is duidelijk, maar dat er zeker ook prachtige plekken zijn onderweg naar boven wordt vaak vergeten. De verschillende locaties in de Stubai Vallei besteden daarom deze zomer extra aandacht aan de unieke aspecten van dit adembenemende berglandschap.

Tijdens speciale trips naar onder andere de Stubai Gletsjer, Serlesbahnen en de Elfer worden deze prachtplekken onthuld. Ook actieve hikes door de Schlick 2000 of avontuurlijke tours op de WildeWasserWeg komen aan bod.

 

 

Tijdens vakanties in de bergen kiezen veel mensen ervoor om uitdagende tours en hikes te combineren met adembenemende uitzichten en lekkere snacks als beloning. De Stubai Vallei is de perfecte locatie voor dit alles met haar zeven pieken, de Stubaier High Trail en de beste culinaire faciliteiten.

 

 

Permanent ijs in de Stubai Gletsjer

De moderne 3S Eisgratbahn brengt je in 12 minuten direct vanaf de parkeerplaats hoog de bergen in tot wel 2.900 meter boven de zeespiegel. Met lederen stoelen, panoramische ramen en gratis wifi maakt deze gondellift de ervaring naar de Gletsjer compleet. De Schaufeljochbahn brengt bezoekers zelfs nog hoger, tot 3.165 meter boven de zeespiegel. Vanaf hier is het slechts een paar minuten lopen naar de summit platform TOP OF TYROL. Deze biedt onvergetelijke panoramische uitzichten over de ruim 100 omliggende bergtoppen van de Stubai Alpen en de Dolomieten en is door het educatieve GEO Magazine benoemd tot een van de tien meest spectaculaire uitzichtplatforms ter wereld.

Een tour door het permanente ijs in de Stubai Glacier ice grotto heeft bijna iets mythisch. De blauwachtige glimmende wanden onthullen interessante fenomenen en geven unieke inzichten in de duizend jaren oude gletsjer. Kinderen kunnen zich hier ook goed vermaken in de BIG Family Ice Rally met moeilijke puzzels en de BIG mascotte.

De Schlick 2000

Er zijn fantastische uitzichten in het wandelgebied dat hoort bij de Schlick 2000 in Fulpmes. Van het Kreuzjoch bergstation op ruim 2.000 meter lopen tot uitstekende en goed bereikbare routes door de Dolomieten van Noord Tirol, ook wel bekend als de Kalkkögel. Stop bij het uitzicht platform StubaiBlick en kijk vanaf hier je ogen uit over de omliggende bergen. Of ga mee op een van de drie zonsondergangstripjes die in augustus worden georganiseerd.

Voor wandelaars zijn er meer dan genoeg opties. Kies onder andere voor het alpine plant learning path, de nature trail, de nieuwe adventure trail of de disc trail. De meeste recente toevoeging aan de highlights voor de Stubai familiezomer is de Stubai tree house trail. Op deze één-uur durende, rolstoelvriendelijke route naar Almgasthof Vergör, worden wandelaars uitgenodigd verschillende boomhutten te verkennen. In de zomer van 2018 organiseren ze zelfs een heuse schatzoektocht!

Family fun in Serlesbahnen

Met haar emerald-groene hoofd bad en drie andere pools is Serlespark de ultieme plek voor ontspanning voor het hele gezin. Kinderen kunnen spelen met water in de vallei van Serles Waters terwijl ouders een stukje verderop zelf tot rust komen in de oase van Serlesseen.

Direct naast het Serlespark bevindt zich het Serles treinstation, vanwaar meerdere keren per dag een trein rijdt naar het Maria Waldrast Monastery. Vanaf hier kunnen de drie observatiedecks van Koppenneck, Karwendelblick en Serlesblick verder verkent worden.

Actie en ontspanning op de Elfer

De berg van Neustift, de Elfer, staat ook wel bekend als het balkon van de Stubai Vallei. Iedereen wie ooit aan de achterkant heeft gestaan zal de toepasselijkheid van deze naam beamen. Vanaf de grootste walk-on sundial van de Alpine regio kijk je uit over de zijdes van de Kalkkögel, de Serles richel, het Inntal en de Nordkette.

In de zomer biedt de berg zowel genoeg actieve mogelijkheden als ontspanningsmomentjes. Onder paragliders en hanggliders is de Elfer favoriet. Met twee single tracks voor afdalende fietsers en het ruwe bergoppervlak, is er een sterke aantrekkingskracht voor adrenaline junkies en bergbeklimmers.

Stille natuur en ruwe rivieren

Ontdek de nieuwste pittoreske natuurlijke hotspot in de vallei, de split stone. De mooiste plekjes zijn verspreid door het gebied en nodigen je uit weg te dromen in de natuur. Deze zomer zijn tien speciale locaties geselecteerd die zeker het bezoeken waard zijn.

Het natuurwonder WildeWasserWeg laat haar bezoekers kennismaken met de kracht van het water. Onderweg wordt er gestopt bij een adembenemende canyon genaamd Ruets Katarakt, de Grawa Waterval en de brug bij de Langetal-Back. Vanaf deze zomer verbindt een nieuwe weg de Mutterberger Klamm met de WildeWasserWeg.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.