Het Moco Museum onthult nieuw werk Marcel Wanders ter ere van tweejarig bestaan

Deze maand bestaat het Moco Museum alweer 2 jaar en dat wordt gevierd met de onthulling van ‘Portrait’, een nieuw werk van Marcel Wanders dat hij speciaal voor Moco ontworpen heeft.

‘Portrait’ – Marcel Wanders

De uiterste toewijding en ambitie van het volwassen bestaan wordt door kunstenaar Marcel Wanders geïnterpreteerd als een wiegend, roterend ei dat verandert in een muur van wensen. De sculptuur is het boegbeeld voor een nieuw begin en is een geschenk van de kunstenaar aan de stad Amsterdam. Het werk is in alle opzichten poëtisch en dromerig en symboliseert de verlangens van ons allemaal. Als je het ei van een afstand bekijkt roepen de gezichten een landschap van dromen op. Bovenop de marmeren basis is de wenspin gegraveerd om ons aan onze eeuwige ambities en ons geloof in mogelijkheden te herinneren.

 

Lees ook dit artikel: Moco Museum exposeert ICY and SOT

 

Het werk is een organisch kurkobject dat groot opdoemt en vertegenwoordigt volgens de kunstenaar warme en onvoorwaardelijke dromen. Met behulp van de zogenaamde wenspinnen kunnen die dromen, wensen en doelen in het werk worden verzegeld. De pinnen zijn voorzien van de letter M van Moco Museum/Marcel, of als je de pin op zijn kop bekijkt, de W van wenspin/Wanders. Make a Wish!

 

 

De wenspinnen zijn verkrijgbaar in de giftshop van het museum, bezoekers kunnen dan zelf een pin in het beeld plaatsen en zo hun wens in vervulling laten gaan. Met de opbrengst van de wenspin steunt Moco via Moco Magic goede doelen waarmee we een speciale band hebben. Denk hierbij aan organisaties zoals Movement on the Ground en het Aids Fonds.

Dit bijzondere werk werd op 23 april onthuld in de tuin van Moco aan het Museumplein.

Over Moco

Ruim 400.000 bezoekers wandelden in 2017 over de drempel van Villa Alsberg om zich te begeven in de wondere wereld van moderne en hedendaagse kunst. Met street-art legende Banksy als grote publiekstrekker.

Sinds de opening van het museum in 2016, laat het museum iconische werken zien van bekende internationale kunstenaars. Naast Banksy heeft het museum onder andere werken van Andy Warhol en Salvador Dali tentoongesteld. Op dit moment is de tentoonstelling met werk van Pop Art icoon Roy Lichtenstein te zien.

De visie van het museum is vooral gericht op het uitlichten van radicale leiders en influencers van moderne kunststromingen (zoals Street- en Pop Art). Met spannende tentoonstellingen en high-profile gastcuratoren, voldoet Moco aan de behoefte van een groot publiek.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.