Moco Museum exposeert ICY and SOT

Moco Museum haalt het werk van Icy and Sot deze zomer naar Amsterdam waar het- tezamen met Banksy- tot eind oktober te zien zal zijn. Door dezelfde thematiek zal de tentoonstelling niet alleen goed passen binnen het klankbord van Banksy, maar tevens de huidige werken van het museum verrijken!

Over Icy & Sot

De jonge, Iraanse broers Icy (34) en Sot (29) worden niet voor niets de ‘Banksy van Iran’ genoemd. Hun werk is niet alleen controversieel, maar in hun eigen land zelfs verboden. Desalniettemin houdt het werk van de street artists de huidige maatschappij letterlijk een spiegel voor. Ze bieden met hun werk een eigenzinnige kijk op thema’s zoals onderdrukking, beroemdheden, vrijheid, oorlog en dromen. Het talent van de broers bleef niet onopgemerkt en al snel kregen Icy and Sot de kans om de straten van Tabriz te verruilen voor het lonkende New York.

 

 

De kunstenaars vergaarden in The Big Apple alleen maar meer bewondering onder de kunstliefhebbers. Succes leek een zekere zaak, maar niet zonder offer. Door het succes in Amerika met beide handen aan te grijpen, konden de broers niet meer terug naar hun geboorteland.

 

 

Nu kunnen we zeggen dat Icy and Sot niet voor niets een toekomst in hun vaderland hebben opgegeven. Het duo is heeft verscheidene exposities in New York en timmeren hard aan de weg van internationale bekendheid. Kortgeleden (6 februari 2018) waren de twee opnieuw onderwerp van gesprek dankzij een ludieke actie op Wall Street. Door een gigantisch verfrommeld dollarbiljet midden in het financiële district van New York te plaatsen, schopten de twee aan tegen hebzucht en de volatiliteit van het kapitalisme.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.