Beleef de Via Belgica tijdens de Nationale Romeinenweek

Van 28 april tot en met 6 mei staat Nederland een week lang in het teken van het Romeins verleden. In Zuid-Limburg vinden rond de Via Belgica diverse activiteiten plaats voor jong en oud. Voor het eerst wordt dit jaar een samenhangend programma gepresenteerd door de Vrienden van Via Belgica.

Het programma tijdens de Romeinenweek is zeer divers. Ga bijvoorbeeld in gesprek met een Romeinse soldaat tijdens een marskamp in Landgraaf, proef Romeinse lekkernijen tijdens een kookworkshop bij Villa de Proosdij in Klimmen, Geniet van een badhuisdag bij het Thermenmuseum in Heerlen of wandel langs Romeinse opgravingen in Maastricht.

 

 

Een week lang vinden activiteiten plaats op de Via Belgica-route van Rimburg tot Maastricht. Kijk voor het complete programma in de bijlage of op de website van VVV Zuid-Limburg en vind jouw weg!

 

 

Vrienden van Via Belgica

De naam Via Belgica is in de twintigste eeuw gegeven aan een 400 kilometer lange oude Romeinse heirbaan, die dwars door Zuid-Limburg liep en de Franse zeekust met het Duitse Rijnland verbond. De weg zelf is niet meer zichtbaar, maar haar betekenis werkt door tot in het heden.

2000 jaar terug in de tijd

Het Romeinse verleden in Zuid-Limburg wordt nu nog beter zichtbaar en beleefbaar dankzij het project ‘Via Belgica, vind jouw weg’. Niet alleen de provincie en gemeenten slaan de handen ineen. Het project wordt ontwikkeld in samenwerking met de Vrienden van Via Belgica. Dit netwerk van ondernemers, culturele spelers en vrijwilligers kent inmiddels ruim tweehonderd deelnemers. Gezamenlijk wordt een inspirerend aanbod ontwikkeld aan producten, routes en activiteiten. Vanaf 25 april is dit aanbod te vinden op de geheel vernieuwde website van Via Belgica.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.