Met 1 tolbadge supersnel over Franse én Spaanse tolwegen

Goed nieuws voor iedereen die opziet tegen de drukte bij de tolpoorten op weg naar zijn vakantieadres in Zuid-Europa. Er is een tolbadge voor auto’s, motors en campers, waarmee je gewoon kunt doorrijden bij de Franse én Spaanse tolwegen. Bovendien werkt de badge als betaalmiddel bij meer dan 300 Franse parkeergarages.

Handig achter de spiegel

Files vermijden dankzij aparte rijstroken bij de tolpoorten

De Bip&Go tolbadge maakt electronische tolbetaling mogelijk in Frankrijk en Spanje. Groot voordeel is dat badgehouders op de Franse autoroutes kunnen kiezen voor de aparte rijstroken van de Télépéage, in Spanje aangeduid met Via-T op de Autopistas. Dat houdt in dat bij het benaderen van de tolpoorten al rijdend (30 km/uur) de badge wordt geregistreerd en de tolpoort openzwaait. Dat betekent op een traject van Nederland naar Zuid-Frankrijk al snel een tijdswinst van ruim 30 minuten.

 

 

Eenmalige aanschaf van de badge en alleen betaling bij gebruik

Vakantiegangers betalen eenmalig voor de aanschaf en activatie van de badge en betalen alleen abonnementsgeld voor de maand(en) waarin zij daadwerkelijk gebruik maken van de Bip&Go. Voor Frankrijk is dat €1,70 en voor Spanje € 2,50 per maand. Tol- en parkeergeld worden bovenop het maandtarief gefactureerd en automatisch achteraf van de rekening afgeschreven.

Ook geschikt voor motorrijders en campers

De badge is online te bestellen en wordt binnen 48 uur na aanmelding verzonden, samen met de houder, die gebruikers op de voorruit kunnen plakken. Voor motorrijders is een armbadge beschikbaar. Campers niet hoger dan 3 meter en/of zwaarder dan 3,5 ton kunnen ook gebruik maken van de badge.

 

 

Bip&Go is een dochteronderneming van Sanef, een van de grootste tolwegexploitanten in Frankrijk. Sinds 2012 deze organisatie actief met de uitgifte en beheer van de tolbadge en heeft inmiddels 6 miljoen klanten. Aanschaf en activatie van de badge kost eenmalig €10 en voor verzending naar Nederland geldt €10 verzendkosten. Dit kan via de Nederlandstalige website.

 

Lees elke dag het laatste nieuws

Ontdek dagelijks gratis een samenvatting met het laatste toeristische nieuws van wereldwijde bestemmingen, hotels, vliegmaatschappijen en touroperators.

"*" geeft vereiste velden aan

Hoe spreken wij jou aan?*
Naam
Hidden
Stuur mij elke dag het laatste reisnieuws*
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Comments are closed.